Džoniju Depu nagrada za najbolju masku i frizuru

Izvor: Press, 28.Jan.2014, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džoniju Depu nagrada za najbolju masku i frizuru

U obrazloženju se navodi da je popularni glumac često u svojim filmovima nosio specifične maske i frizure, od Edvarda Makazorukog preko Džeka Sparoua do Tonta, te da je red da se svi ti dugi sati provedeni u stolici za šminkanje nagrade. 

Prema pisanju britanskog lista "Gadijan", novoustanovljena nagrada dodeljuje se glumcu ili glumici za posebnu saradnju sa stručnjacima za šminku i frizuru. 

Nagradu će uručiti mejkap umetnik i Oskarovac Džoel Harlou, koji je sarađivao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sa Depom u filmovima "Pirati sa Kariba" i "Usamljeni rendžer" kao i u novom ostvarenju "Transcendence".

"Šminkeri i frizeri se slažu da je Džoni Dep savršen izbor za našu prvu nagradu", izjavila je predsednica Udruženja filmskih šminkera i frizera Suzan Kabral-Ebert.

"On je glumac koji u ostvarenju svojih likova verovatno najviše koristi umeće naših članova. Dep je uvek podržavao naš zanat, i to činio sa poštovanjem, uvažavanjem i kreativnom saradnjom", navela je ona. 

Svečana dodela nagrada Udruženja filmskih šminkera i frizera biće održana 15. februara u studiju Paramaunt. 

Među nominovanim filmovima za nagrade udruženja su "One Chance", "Usamljeni Rendžer", "Američka Prevara" i "Džobs".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.