Izvor: Blic, 26.Dec.2008, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džon Lenon u televizijskoj reklami 28 godina posle smrti

Zahvaljujući digitalnoj tehnologiji legendarni pevač "Bitlsa" Džon Lenon se pojavljuje u televizijskoj reklami 28 godina posle smrti. Širom SAD Lenon apeluje da se podrži kampanja "Jedan laptop za jedno dete", preneo je Rojters.



Uz zvuke čuvene pesme "Imagine" iz 1971. godine, čuje se glas i na ekranu se pojavljuju video snimak Lenona i nove reči: "Zamisli da svako dete, ma gde se nalazilo, može imati pristup sferi znanja. Tada bi imali priliku da uče, da sanjaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da postignu sve što hoće."

"Pokušao sam to da uradim kroz moju muziku, ali vi to sada možete na drugačiji način. Možete dati detetu laptop i više nego što biste zamislili, možete promeniti svet", kaže Lenon.

Lenon je ubijen 8. decembra 1980. godine na Menhetnu ispred zgrade u kojoj je stanovao sa suprugom Joko Ono.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.