Džejn Fonda: Bila sam silovana i zlostavljana kao dete

Izvor: N1 televizija, 03.Mar.2017, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džejn Fonda: Bila sam silovana i zlostavljana kao dete

Američka filmska zvijezda Džejn Fonda otkrila je da je bila "silovana" i u detinjstvu "zlostavljana".

"Imam puno toga reći o posledicama patrijarhata; silovali su me i seksualno zlostavljali dok sam bila dete, izbacili me s posla jer nisam htela da imam polni odnos s poslodavcem i uvek sam mislila da sam sama za to kriva", rekla je 79-godišnja glumica, dobitnica dva Oskara.

Ona je u razogovru za britanski Edit rekla još i da poznaje devojke koje su "bile silovane >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << a ne misle da je to bilo silovanje".

"Kažu: To je sigurno zato što sam rekla 'ne' na pogrešan način", dodaje Fonda. "Ženski pokret nas je naučio da nismo krive za silovanje i druga zlostavljanja", rekla je Fonda u razgovoru sa američkom glumicom Bri Larson.

Džejn Fonda, ćerka glumca Henrija Fonde, poznata po svom aktivizmu za ženska prava i za mir u svetu, počela je da snima filmove početkom šezdesetih godina i jedna je od istaknutih osoba protesta protiv Vijetnamskog rata u SAD.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.