Dva puta do orgazma

Izvor: Dzungla.org, 17.Maj.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva puta do orgazma

Naučnici su navodno razrešili 'misteriju' ženskog orgazma...

Kada bi bili iskreni, mnogi muškarci verovatno bi priznali da je ženski orgazam za njih potpuna misterija. Žene se, sa druge strane, ne bi ustručavale da priznaju orgazam ponekad može biti izvor frustracija...
Izgleda da je tim mukama došao kraj, pošto su naučnici navodno razrešili 'misteriju' ženskog orgazma. Naučnici su mozak seksualno uzbuđenih žena snimali skenerom, i utvrdili da su za >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << to odgovorne različite regije mozga, u zavisnosti od konkretne situacije.
Ispostavilo se da se aktivnost mozga menja u zavisnosti od toga da li se žena prepusti maštarenju i seksualnim fantazijama, ili je stimuliše partner tokom seksa.
Rezultati dvaju različitih istraživanja objavljeni su u časopisu New Scientist. Prvo istraživanje sproveo je tim iz Amerike na čelu sa dr Beri Komisaruk sa Univerziteta u Nju Džersiju, a rezultati snimanja magnetnom rezonancom su pokazali da se prilikom seksualnog uzbuđenja kod žena aktivira čak 30 regija mozga uključujući i one koje kontrolišu odlučivanje i maštanje.
Drugo istraživanje, sprovedeno u Holandiji, pokazalo je da se prilikom orgazma koji žena postiže tokom seksa sa partnerom, upravo pomenute regije 'isključuju'.
Zaključak je da žena vrhunac u kontaktu sa partnerom dostiže u trenutku kad se potpuno prepusti, a upravo nemogućnost da se 'isključe' damama nekad pravi problem u doživljavanju orgazma.
'Orgazam ne isključuje svest, ali je svakako menja. Ljudi orgazam često opisuju kao &gubitak kontrole'', kaže dr Janiko Georgijadis sa Univerziteta u Geteborgu.
'Ženski mozak ima alternativne puteve za doživljavanje seksualnog zadovoljstva, u zavisnosti od toga da li je žena u tom trenutku sama ili sa ljubavnikom', zaključili su naučnici.
Interesuje vas da li ona glumi orgazam? Kliknite OVDE.
(Izvor: Mondo)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.