Duga, sjajna i zdrava kosa

Izvor: Dzungla.org, 22.Avg.2012, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duga, sjajna i zdrava kosa

Da biste postigli ovakav efekat potrebno je mnogo vremena i nege

SVAKA žena bi poželela da ima dugu, sjajnu i zdravu kosu poput manekenki koje reklamiraju šampone i balzame.
Međutim, da biste postigli ovakav efekat potrebno je mnogo vremena i nege.
Pravi Šampon
Jedan od najvažnijih preduslova za lepu kosu je izbor pravog šampona, a oni se dele na tri osnovna tipa: za masnu, suvu i normalnu kosu. Ako farbate kosu, važno je da izaberete preparat >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << koji će da dodatno štiti boju od ispiranja.
Regenerator
Drugi važan faktor je regenerator pomoću kojeg se kosa hidrira, lakše raščešljava i iz nje uklanja višak masnoće. Vodite računa da ne kupite balzam koji ima previše agresivne sastojke za vašu kosu ili skida suviše masnoća sa kože glave.
Pranje kose
Duga kosa se više prlja i masti od kratke i trebalo bi je prati češće. Tom prilikom je važno da je šamponirate od korena do vrha dlake i da je dobro isperete. Ukoliko je dobro ne isperete, može da se pojavi perut. Regenerator nanesite samo na vrhove, a jednom nedeljno na čitavu kosu. Izbegavajte da češljate kosu dok je mokra i zamršena jer se dlaka kida i oštećuje, posle pranja je malo prosušite, a zatim očešljajte sa četkom sa širokim zupcima.
Opasni preparati za nameštanje kose
Ukoliko želite da vaša kosa bude zdrava, izbegavajte preparata za stajling kose, a ukoliko baš morate, stavite ih samo na vrhove. Gel, pena, vosak oštećuju dlaku, a ako ih nanosite na koren, mogu da zatvore lojne žlezde i izazovu brojne probleme.
Koristite maske i pakovanja
Jednom nedeljno stavite masku na kosu. Za koju god da se odlučite, gotovu ili napravljenu u „domaćoj radinosti“, važno je da je nanosite redovno jer će samo u tom slučaju rezultati biti vidljivi.
Redovan odlazak kod frizera
Skraćivanjem kose, posebno njenih vrhova, osvežavate dlaku, ubrzavate njen rast i frizura dobija punoću i oblik. Duga kosa bi trebalo da se šiša najmanje jednom u dva meseca, a obavezno posle boravka na moru.
(Izvor: Novosti)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.