Državne službe uveravaju građane da ionako ništa ne bi radile 14. januara

Izvor: Njuz.net, 12.Jan.2013, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državne službe uveravaju građane da ionako ništa ne bi radile 14. januara

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

Državne službe poručile da ponedeljkom inače ne rade previše


BEOGRAD, 12. januar 2013, (Njuz) – Nakon protesta koji su se mogli čuti zbog najave Vlade Srbije da državne službe neće raditi 14. januara, zaposleni u ovim institucijama pokušavaju da smire situaciju uveravanjem da tog dana „i ovako i onako ne bi uradili bog zna šta“.
- U suštini, isto nam se hvata. Čak i kad radimo tog dana, neće se videti neki boljitak. Jedan dan manje više – kaže Radiša Lomić, zaposlen u jednom od Ministarstava koje je želelo da ostane anonimno – Mi primamo fiksnu platu i nikada ne vidimo rezultate svog truda, tako da nam ovaj slobodan dan i nije neka motivacija, ali ćemo se ipak potruditi da ga lepo provedemo sa porodicama – dodaje on.
Ostali zaposleni koje smo pitali za mišljenje uglavnom kažu kako im se prosečan dan po malo čemu razlikuje od slobodnog.
- Naš posao po mnogo čemu podseća na školu. Niko ne želi da bude tu, a iz nekog razloga moramo. Dođemo, sednemo, prelistamo štampu, popijemo kafu, ispričamo šta ima novo, a sve vreme gledamo na sat i čekamo „kad će da zvoni“. Srećom pa ovaj praznik baš pada na ponedeljak, a ponedeljkom smo inače najopušteniji, tako da možemo da ga spojimo sa vikendom, kao što i uvek radimo – kaže jedna od službenica iz novosadskog sekretarijata za turizam.
Državni službenici napominju kako su sa državnog vrha dobili nalog da se za Srpsku novu godinu baš napiju kako bi bili mamurni sutradan i time opravdali ovaj praznik.
Viktor Marković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.