Domaći pisci se sve više čitaju

Izvor: Press, 09.Okt.2014, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaći pisci se sve više čitaju

Iako već naviknuti da nam Marko Šelić – Marčelo direktno u lice govori istinu, bez obzira na to da li su u pitanju njegovi prozni tekstovi ili poezija, on je ponovo uspeo da nas iznenadi: ovoga puta „knjigoalbumom“ pod nazivom „Napet šou“.
Posle samo sedam dana prvi tiraž je rasprodat, pa se u štampi već nalazi drugo i treće izanje u tiražu od po 2.000 primeraka.
U pričama „Beograđanke“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Igora Marojevića koje u celinu ujedinjuje žensko prvo lice čitaocima se predstavljaju drugačije devojke, žene, prijateljice, majke i ljubavnice. Sve one zajedno kao Beograđanke, ali i svaka za sebe, otkrivaju nam čudne likove velegradskog miljea, kakve na prvi pogled možda ne primećujemo. Šesto izdanje knjige o drugačijim ženama uskoro će se pojaviti u prodaji.
„PR“, roman o ljubavnom trouglu koji istražuje granice ljubavi i beskonačnost interneta, iz pera Aleksandra Ilića, za vrlo kratko vreme privukao je čitaoce. U štampi je drugo izdanje ovog provokativnog romana novog, svežeg i autentičnog glasa savremene srpske književnosti.
 

 
Knjiga „Spas“ Isidore Bjelice i dalje privlači veliki broj čitalaca. U štampi su dva izdanja, dvadeset šesto i dvadeset sedmo, svako u tiražu od 2.000 primeraka. „Spas“ je ultimativna knjiga za spasenje tela i duše, koja ne može da se poredi ni sa jednom drugom knjigom po iskrenosti, emocijama, ali ni po velikom broju tajni i recepata koje autorka otkriva.
Uskoro će se pojaviti i četvrto izdanje knjige Dejana Lučića „Teorija zavere – Titova kletva“, šesto izdanje vodiča za životni optimizam iz pera Zorice Karanović pod nazivom „Moć želje“, treće izdanje knjige „Sreća je u nama“ Dragane Jovanović i drugo izdanje knjige Miloša V. Rajkovića „Uspon i pad moje Zvezde“.
Drevne legende, anegdote, biografske zanimljivosti, istorijske i legendarne ličnosti – ove prvorazredne sastojke Ršum, u svojoj književnoj kuhinji, začinjava maštom i pronicljivošću. Knjigom „Sunčanje na mesečini“ Ljubivoje Ršumović podseća na osnovne mudrosti ljudskoga roda, dokučene iskustvom, mišlju, u snu i slučajno, mudrosti na koje u ludoj žurbi manje-više svi danas zaboravljamo. Te obnovljene mudrosti, obojene ršumovštinom, nisu uštogljene i umudrene, nego čitke i pitke, narodske, slatkogorke, katkad smešne, a uvek zanimljive. U štampi je deveto izdanje ovih ršumovske pripovesti.
U prodaji će se uskoro naći i drugo izdanje knjige „Lek od breskvinog lišća“ Zorice Kuburović. Ovo je knjiga o odrastanju uz čije su bezvremene istine već odrasle brojne generacije dece i vodič uz koji će stasavati novi naraštaji pametnih, radoznalih, iskrenih devojčica i dečaka.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.