Dom omladine i Kancelarija za dijasporu potpisali saradnju

Izvor: Press, 27.Nov.2013, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom omladine i Kancelarija za dijasporu potpisali saradnju

Protokol su potpisali Rastko Janković, pomoćnik direktora ove kancelarije, i Marko Stojanović, v.d. direktora Doma omladine Beograda, saopštio je DOB.

Cilj Protokola je očuvanje i jačanje veza Srbije s pripadnicima dijaspore i Srba u regionu, kroz kulturni život matične države. 

Stojanović je zahvalio Kancelariji na inicijativi za potpisivanje sporazuma i rekao da je i on bio u dijaspori nekoliko godina, pa dobro zna koliko našim ljudima u inostranstvu znači prisustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sopstvenog jezika i kulture. 

"Naš zajednički cilj je da mlade ljude koji su otišli vratimo u Srbiju, a da onima koji ostanu da žive u dijaspori pomognemo da zapamte ko su, odakle su, kojim jezikom govore i imaju dodira sa našom kulturom", kazao je Stojanović.

On je istakao da će DOB i Kancelarija nastojati da omoguće našim mladim umetnicima koji žive u inostranstvu da pokažu ovdašnjoj publici šta su naučili, kao i da svoje znanje prenesu kolegama u Srbiji.

Janković je naglasio da je tokom 90-ih Srbiju napustio veliki broj kreativnih i kvalitetnih mladih ljudi, naročito umetnika i da danas u svakoj grani kreativne industrije u svetu ima uspešnih predstavnika naše dijapore.

"Jedan od strateških ciljeva Kancelarije je održavanje veza sa svim kreativnim ljudima koji žive u dijaspori i regionu, promocija njihovog rada i uključivanje u programske aktivnosti uspešnih institucija, kao što je Dom omladine", rekao je on i dodao da je potpisivanje Potokola važna inicijativa u ostvarenju tog cilja.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Saradnja Doma omladine i Srba u dijaspori

Izvor: Studio B, 27.Nov.2013

Dom omladine i Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu potpisali su protokol o saradnji koji za cilj ima jačanje veza, kroz kulturni život matične države. ..Marko Stojanović, v.d. drektora Doma omladine zahvalio se Kancelariji na inicijativi za potpisivanje ovog sporazuma i naglasio...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.