Događaj koji pruža više od vina!

Izvor: S media, 14.Dec.2010, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Događaj koji pruža više od vina!

Na sedmom Beogradskom salonu vina, koje će biti održano 17. i 18. decembra u hotelu "Hajat" biće predstavljeno čak 111 vinarskih kuća iz 15 zemalja sa čak 440 različitih vina!

Pored toga, šef kuhinje Saša Mišić (poznat gledaocima TV emisija „Evropska kuhinja i „Paklena kuhinja“), prirediće i jednu ekskluzivnu radionicu posvećenu otkrivanju i kombinovanju ukusa, prilikom pripreme hrane.

Glavni program, degustacija izloženih vina, odvijaće se u salama Kristalna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dvorana, Beograd i Budva. Srbiju će predstavljati 20 vinarskih kuča, Italiju 25, Francusku četiri, Crnu Goru četiri, Republiku Srpsku dve, Hrvatsku 15, Sloveniju 21, Makedoniju i Portugal po dve vinarske kuće, Španiju 7, Nemačku dve, Austriju tri, Grčku dve i Australiju i Južnu Afriku po jedna vinarska kuća.

Ekipa TV emisije „Evropska kuhinja“, u saradnji sa devet poznatih restorana, pripremila je veoma sadržajan program slaganja vina i hrane, u kojem su šefovi kuhinja imali zadatak da za konkretna vina pripreme jela po sopstvenom ukusu.

U okviru istog programa, posetiocima će se predstaviti i renomirana beogradska poslastičarnica „Mali princ“, sa selekcijom slatkiša, koja možete probati uz odabrana vina.

U saradnji sa kompanijom Silbo, agencija IN VINO je organizovala degustaciju vrhunskih belgijskih delikatesa, sa odabranim domaćim vinima.

Reč je o delikatesima, poznatim kao “Pâtés et Terrines” (pate e terine)- koji predstavljaju tradicionale specijalitete francuske i belgijske kuhinje, a koje bismo na srpski najbliže mogli da prevedemo kao paštete i mesne nareske. Reč je o delikatesnim proizvodima, koji se najčešće serviraju uz čašu vina. Najpoznatiji među njima je “pâté de foie gras” – pašteta od guščje džigerice.

Posetioci Salona, koji prethodno rezervišu svoja mesta za ovaj program, imaće priliku da probaju čak deset različitih vrsta ovih delikatesa, od klasičnih namaza od pačje i guščje džigerice, pa do pašteta i odrezaka od srnetine ili fazana, pripremljenih sa šampanjacem, konjakom, suvim grožđem itd.

S obzirom da je vreme posta, agencija IN VINO je u saradnji sa kompanijom Taktik, organizovala i dve specijalne dgustacije, pod nazivom „Vino na posnoj trpezi“, a u okviru istog programa, „Mali princ“ će predstaviti posne slatkiše uz vino.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.