Dnevno nam treba najviše 12 kašičica šećera

Izvor: 011vodič.com, 07.Mar.2015, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dnevno nam treba najviše 12 kašičica šećera

Odrasli i deca moraju da smanje količinu šećera koji unose svaki dan i kojim je sakriven u svemu, od sokova do kečapa i meda, kako bi smanjili rizik od gojaznosti i propadanja zuba, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO), jačajući borbu na smanjenju gojaznosti u svetu.SZO je izdala smernice prema kojima količina unetog šećera treba da iznosi manje od 10 odsto dnevnog unosa kalorija, oko 50 grama ili 12 kašičica za odrasle.
“Imamo jake dokaze da održavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << unosa slobodnog šećera na manje od 10 odsto ukupnog unosa kalorija smanjuje rizik od preterane težine, gojaznosti i propadanja zuba”, izjavio je dr Frančesko Branka, direktor odseka SZO za ishranu u cilju zdravlja i razvoja.
Smanjenje na ispod pet odsto bilo bi još bolje, smatraju stručnjaci.

The post Dnevno nam treba najviše 12 kašičica šećera appeared first on 011VODIC.COM.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.