Divlje carstvo kojim vladaju životinje (FOTO)

Izvor: B92, 27.Jan.2015, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divlje carstvo kojim vladaju životinje (FOTO)

Jedan od najstarijih, ujedno i najpopularnijih nacionalnih parkova u Tanzaniji je Nacionalni park Serengeti koji svakodnevno posećuju brojni turisti, ali njim i dalje suvereno vladaju prelepe divlje životinje.

Smešten na severu te zemlje, zapadno od grada Aruša, ovaj park najpoznatiji je po velikim migracijama divljih životinja, među kojima su najbrojnije zebra, gazele i krokodili.

Nacionalni park deo je istoimenog ekosistema kojim godišnje prođe više od milion >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i po raznih životinja i čak 250.000 zebri.

Park se inače prostire na više od 14.750 kilometara kvadratnih, sa nepreglednim savanama i manjim šumama ispresecanim rekama.

Fotograf Mosa’ab Elšami imao je priliku da sa jednom turističkom grupom poseti ovaj neverovatni dragulj divljine i zabeleži svojim objektivom komadić atmosfere koji vlada ovim carstvom životinja.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.