Direktora radarske kompanije uhvatio radar

Izvor: RTS, 08.Maj.2009, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktora radarske kompanije uhvatio radar

Izvršnom direktoru u jednoj od najvećih britanskih kompanija za proizvodnju i postavljanje radara, juče je na šest meseci oduzeta vozačka dozvola pošto je vozio 166 kilometara na sat na mestu gde je ograničenje 113.

Toma Rajala (49), direktora odeljenja za postavljanje i održavanje radara u kompaniji "Serko" (Serco), upravo je "njegov" radar snimio kako vozi prebrzo, tačnije uhvaćen je kod Njuporta u Safolku dok je početkom januara vozio 102,92 milje na sat (oko 166 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na sat) na putu na kojem je ograničenje brzine 70 milja na sat (približno 113 kilometara na sat).

Pomalo apsurdno zvuči da je baš Rajalov sektor od 1992. godine do danas postavio automatske radare na 4.000 lokacija širom Britanije.

Obzirom da mu je to treće prekoračenje brzine u poslednje dve godine, novčano je kažnjen sa 300 funti, plus 46 funti za sudske troškove. Oduzeta mu je i dozvola na 6 meseci, jer je zaradio 6 kaznenih poena, a već ih je imao isto toliko.

Rajal je pred sudom u Sadburiju rekao: "Prihvatam odluku suda. Slažem se da prebrza vožnja nije prihvatljiva i žalim što sam to uradio".

Direktor je onda pokušao da se "izvadi" pričom da je vožnja esencijalna za obavljanje njegovog posla, što podrazumeva 50.000 kilometara godišnje i da bi morao da zaposli 2 privatna vozača sa platom od po 30.000 funti na godišnjem nivou, a to bi značilo da njegovo troje dece više ne bi moglo da ide u privatnu školu. 

Zanimljivo je da je prošle godine Rajal bio izuzetno aktivan u kampanji protiv prebrze vožnje koju je sponzorisao "Serko", nazvanoj "Safe Drive Stay Alive" (Pažljivo vozi i ostani živ).

Tada je izjavio: "Svakoga dana sagledavamo direktne posledice bezobzirne i opasne vožnje. Za mnogo mladih ljudi to se završi zatvorskom kaznom, ali za porodice žrtava bol traje mnogo duže".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.