Izvor: RTS, 15.Apr.2024, 14:43

НБС: Одложено плаћање и на рате без камате DinaCard картицама

Народна банка Србије саопштила је да је DinaCard картицама Банке Поштанска штедионица, НЛБ Комерцијалне банке и Банке Интеза могуће одложено или плаћање на рате без камате.
Централна банка саветује грађане да укоико имају DinaCard картицу те три >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << банке искористе погодност која им се нуди током целе године, па да тако и куповину поводом предстојећих првомајских и ускршњих празника обаве том картицом на одложено или на рате без камате.
Додаје је и да грађани, уколико планирају путовање током предстојећих празника, DinaCard-PostCard картицом Поштанске штедионица могу купити гориво или платити робу и услуге на бензинским станицама "НИС Петрола" и "Гаспрома", на одложено или на две једнаке рате, за рачун у минималном износу од 5.000 динара.
Истиче се и да ће сви који користе услугу СМС обавештења Поштанске штедионице добијати дан раније бесплатну поруку о доспећу рате обављене куповине тим картицама на рате.
"Корисници DinaCard картица свих наведених банака у својим новчаницима имају инструмент који замењује чекове, који је знатно бржи и једноставнији за употребу, јер  нема задржавања на каси, ни временски захтевног исписивања чекова, износ рате није ограничен и зависи само од расположивих средстава, а број рата корисник сам одређује при куповини", подсећа НБС.  
Такође наводи се и да је плаћање на рате данас могуће на више од 17.000 продајних места у Србији, а њихов списак, као и све детаљније информације о погодности куповине на рате дебитним DinaCard картицама, могу се наћи на сајтовима банака.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.