Dilan za vikend dolazi u Stokholm po Nobelobu nagradu

Izvor: N1 televizija, 29.Mar.2017, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dilan za vikend dolazi u Stokholm po Nobelobu nagradu

Bob Dilan primiće u subotu ili nedelju u Stokholmu medalju i diplomu koje mu pripadaju uz Nobelovu nagradu za književnost koja mu je dodeljena 2016, objavila je u stalna sekretarka Švedske akademije Sara Danius.

"Švedska akademija i Bob Dilan dogovorili su se da će sastanak održati za vikend" u Stokholmu gde Dilan stiže zgob svojih koncertnih obveza početkom aprila, napisala je Danius na svom blogu.

Nobelovac je odranije imao dogovorene koncerte u švedskoj prestonici, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ali sve do danas bila je tajna kakve su njegove namere prema Akademiji.

"Biće to u malom uskom krugu i događaju neće prisustvovati nijedan predstavnik medija", dodala je Danius.

Nikakv govor nije predviđen. Akademija ima dobrih razloga da veruje da će snimljena verzija govora biti naknadno poslata u Stockholm, objasnila je.

Danius je u utorak rekla da je Dilan obvezan da održi predavanje do 10. juna ako želi novčani deo nagrade od osam miliona švedskih kruna.

Govori, takozvane “Nobelove lekcije" povremeno se i snimaju, a poslednji put se to dogodilo s dobitnicom Nobelove nagrade za književnost Alis Munro u 2013. godini", podsetila je Danius.

Ta kanadska književnica starosti 82 godine nije mogla da putuje u Švedsku zbog krhkoga zdravlja.

Nakon što je proglašen dobitnikom, Dilan nedeljama nije odgovarao na pozive Švedske akademije i nije došao na svečano uručenje nagrade pravdajući se neodložnim obavezama. Poslao je pismo zahvalnosti koje je pročitala američka ambasadorka u Švedskoj.

"Nikada nisam imao vremena da se zapitam jesu li moje pesme književnost", poručio je tada i dodao "I zato zahvaljujem Švedskoj akademiji na tome što je uzela vremena da razmotri to pitanje i što je na kraju tako divno odgovorila".

Taj sedamdesetpetogodišnji američki muzičar svoje koncerte u Stokholmu treba da održi 1. i 2. aprila, a potom 9. aprila u Lundu. Koncerti su zakazani u sklopu evropske turneje i u povodom objave njegovog trostrukog albuma Triplicate.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bob Dilan stigao u Stokholm: Ovih dana će preuzeti Nobelovu nagradu

Izvor: Blic, 29.Mar.2017

Muzička legenda Bob Dilan primiće narednih dana sve što donosi Nobelova nagrada za književnost, javio je Rojters...Pored diplome i medalje, sleduje mu i novcani iznosi koji je oko milion dolara...Dilan je stigao u Štokholm gde će održati koncert ovog vikenda, pa će tokom boravka u prestonmici...

Nastavak na Blic...

Dilan ipak prima Nobelovu nagradu

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2017

Muzičar Bob Dilan primiće Nobelovu nagradu, diplomu i medalju u Stokholmu u narednih nekoliko dana, saopštila je sekretar Švedske akademije Sara Danijus...Dilan treba da održi koncert ovog vikenda u Švedskoj..."Dobra vijest je da su Švedska akademija i Bob Dilan odlučili da se sastanu ovog vikenda",...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.