Devojke su bolji majstori

Izvor: Blic, 25.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojke su bolji majstori

Reporteri „Blica" juče su posetili majstore na gradilištu „Kuće snova". Dve i po nedelje pred kraj, samo četiri para se bore za nagradu vrednu pola miliona... I to se lavovski bore. Njima manjak radnika, više od sto stepeni u hladu, sunce, vreo beton i teški radovi ništa ne mogu. Jer, kako se bliži kraj, majstori sve više imaju volju da završe gradnju svog sna u samom centru Rakovice.

Kada smo stupili na gradilište, odmah su nam dodelili šlem koji majstori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nose dok obavljaju radove... i nije nimalo prijatno na ovu vrućinu. Iz daleka vidimo Dušana i Sašu koji dok brišu znoj sa lica nose cement i ulazimo u kuhinju u kojoj Saška sama priprema hranu.

- Dobrodošli. Sada nas nema mnogo na gradilištu, druga dva para. Divna i Zoran te Dragana i Peđa su otišli da biraju laminat, a mi sutra idemo da biramo keramiku kako bi svaki par na neki svoj način obeležio kuću - kaže Saška. Pošto se bliži dan kada će samo jednom paru pripasti kuća, pitali smo Sašku da li radnici razmišljaju o pobedniku.

- Ja ne razmišljam o tome, a mislim da ni drugi radnici. Uopšte nemam predstavu ko bi mogao da dobije kuću. Znam samo da bi volela da to budu Dušan i Mirjana jer sam se mnogo vezala za njih. - kaže ona, a u dnevni boravak ulazi Mirjana koja se nadovezuje na priču.

- Ja se nadam da će pobednici biti Saša i Saška - kaže ona dok grli Sašku. Mirjana je ceo dan provela na suncu pa smo je pitali kako je biti radnik dok je napolju pakao.

- Teško se izdržava na ovom suncu. Pravimo manje pauze kako bi opstali, ali je stvarno teško. Ipak, gledamo da što pre to završimo. Svima se ide kući, malo smo nervozniji, ali izdržavamo - kaže ona.

U tom trenutku u dnevni boravak, koji je inače topliji nego sauna, ulaze Dušan i Saša i pozivaju nas u kuću, da nam pokažu radove, raspored i kako izgleda njihov radni dan. Preko strmog, šljunkovitog, putića penjemo se u dnevni boravak kuće.

- E, vidite ovde je danas Mirjana postavljala stiropor zbog izolacije, a mi smo tamo gore ravnali pod - objašnjava Dušan i pokazuje na sprat. I Dušan i Saša su poželeli da pohvale devojke.

- Svaka im čast kako izdržavaju, ne bismo mogli bez njih - rekli su uglas.

Dok su nam majstori prepričavali svoje dogodovštine sa gradilišta, druga dva para su se vratila iz kupovine. Peđa i Dragana, Zoran i Divna prvo su potrčali da se presvuku u radna odela i odmah su prionuli na posao. I dok su oni radili, mi smo ih zapitali ko bi trebalo da dobije kuću. I jedan i drugi par su se složili da su jedni drugima favoriti. Peđa je istakao da su žene vredne na gradilištu.

- Žene ne zaostaju za nama. Moram da priznam da neke stvari rade bolje i od nas.

Došlo je vreme ručka i mi smo ostavili radnike da uživaju jer ih čeka dug i težak dan...

Sve su naučili

Ove nedelje šef gradilišta je nadzornik Siniša koji nam je otkrio da je veoma zadovoljan.

- Velike su vrućine, majstora je malo, korektno se snalaze i zadovoljan sam kako rade. Sada su postali pravi majstori i od samog početka nisam sumnjao u njih i znao sam da će ovo izgurati do kraja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.