Dečije igraonice ili proslava rođendana kod kuće

Izvor: JavneVesti.com, 17.Jul.2014, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečije igraonice ili proslava rođendana kod kuće

Dečije igraonice su u savremenom dobu postale izuzetno popularna lokacija za proslave svih važnih datuma u životima naše dece, od krštenja, preko rođendana, do upisa u osnovnu školu. Nekada smo ovim povodima slavili u toplini svog doma i u okviru rodbine i prijatelja, a danas su ih zamenili poligoni za igru i animatori.

Sve to, naravno, ima i svojih prednosti, jer sada nema potrebe da ulažemo vreme i napor u organizaciju proslave. Ipak, kako je ekonomska kriza imala velikog >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << uticaja na kućni budžet, to je i suma za iznajmljivanje dečije igraonice za mnoge roditelje postala ne tako mali izdatak. Zato bi bilo mnogo isplativije da rođendan Vašeg deteta organizujete kod kuće, a mi ćemo Vam dati nekoliko saveta kako da na najbrži i najlakši način to i učinite.
Pravljenje pozivnica po ugledu na dečije igraonice Prvi korak u nizu je da gosti na vreme da budu obavešteni o datumu, mestu i vremenu proslave, što naročito važi za drugare iz vrtića ili škole. Mnoge dečije igraonice imaju u svojoj ponudi pozivnice na čijoj je poleđini ucrtana mapa, kako ne bi došlo do potrage za mestom slavlja. Vi možete ovu ideju „ukrasti“ i sa svojim slavljenikom dizajnirati originalnu pozivnicu, na kojoj ćete štampati ili crtati put do Vašeg doma. To će ujedno biti i kvalitetno provedeno vreme sa Vašim mališanom.
Priprema domaćeg posluženja Dečije igraonice u saradnji sa ketering agencijama, pekarama ili picerijama nude i uslugu pripremanja hrane za proslavu: uglavnom različite vrste peciva, pice i mini – sendviče, koje i Vi možete brzo i lako pripremiti. Na dan proslave, smrznute rolnice sa različitim filovima poređajte u pleh i ostavite u rerni da se peku, dok Vi pravite sendviče od francuskog hleba. I ovde slavljenik može učestvovati u pripremi, što će mu stvoriti osećaj važnosti i odgovornosti, a biće u prilici i da se dobro zabavi. Takođe, neće biti mesta sumnji u svežinu i sastojke posluženja koje dečije igraonice najčešće imaju na meniju.
Dekoracija hrane bolja od dečije igraonice Najbolje bi bilo da kupite sokove u tetrapaku od 2 dl sa slamčicama, da biste izbegli da mališani u igri prospu tečnost. Osoblje dečije igraonice neretko služi piće i hranu u plastičnim čašama i tanjirima, što je svakako dobar izbor jer ne postoji opasnost da se deca na bilo koji način povrede. Ipak, plastika nije materijal koji se u potpunosti dezinfikuje i nakon pranja. Neka Vaš izbor zato budu papirni tanjirići i razbojne salvete, na koje možete staviti prstenje sa aplikacijom cveta ili, slavljeniku omiljenog, junaka crtanog filma, koji kasnije klincima može poslužiti za igru.
Praviti ili kupiti tortu? Ukoliko se rešite za prvu varijantu, dan pre proslave pobrinite se oko pripreme torte i odlučite se za omiljeni ukus Vašeg mališana. Dekoracija takođe može biti njegov izbor: prodavnice zdrave hrane nude po veoma povoljnim cenama jestive aplikacije u obliku najpopularnijih likova iz crtanih filmova. Prskalice i raznobojne svećice, kojima zaposleni dečije igraonice ukrašavaju torte, dostupne su i Vama u bolje opremljenim kineskim prodavnicama.
Organizacija prostora za proslavu Tačno je da dečije igraonice nude deci bolju zabavu, jer poseduju velike sprave za igru, lavirinte i skakaonice, ali se i kod kuće može napraviti sasvim fina, interesantna i, za promenu, drugačija atmosfera. Ukoliko je proslava namenjena isključivo deci, dovoljno je samo najveću prostoriju u domu pretvoriti u mesto za igranje, skloniti tepih, prostirke i sve lomljive stvari, a umesto stolica na pod staviti raznobojne jastuke, što će se mališanima sigurno učiniti zanimljivim. Baloni, rođendanske kape, frulice i zastavice mogu se naći u svim knjižarama – ne predstavljaju veliki izdatak, a  garantuju pravu rođendansku zabavu. Takođe, u prostoru dečije igraonice ne postoji nikakav poseban odeljak za poklone, a Vi ga možete napraviti od jedne veće kartonske kutije oblepljene ukrasnim papirom.
Animator dečije igraonice možete biti i Vi Ukoliko su u pitanju deca predškolskog uzrasta, možete se i Vi maskirati ili nekoga za to zadužiti, te napraviti zabavu sa različitim dečijim igrama, od asocijacija do takmičenja u pevanju i glumi. Na taj način ćete biti u prilici da nadzirete mališane, a da Vas oni ne doživljavaju kao roditelja pred kojim treba da se ustežu.
Ako se radi o deci nižih razreda, zamolite nekog od mlađih rođaka da bude DJ ili organizuje karaoke, a Vi se potrudite da što manje vremena provedete u prostoriji – imajte na umu da biste u prostoru dečije igraonice svakako bili odvojeni, te bez bojazni pustite klince da uživaju. 
Ako želite da zavirite u prostor prave dečije igraonice, pogledajte na ovoj stranici.

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.