Dea je hrabra, biće dobro

Izvor: Mondo, 08.Feb.2019, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dea je hrabra, biće dobro"

Mikrohirurg koji je operisao voditeljku ovako opisuje operaciju i oporavak.

Profesor doktor Marko Bumbaširević gostovao je u Jutarnjem programu Prve televizije, gde je opisao operaciju o kojoj priča cela Srbija. Bumbaširević je, zajedno sa čitavim timom sa VMA, voditeljki Dei Đurđević uspeo da spase ruku otkinutu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

"Operacija je prošla odlično, ruka izgleda dobro. Ja sam vodio tim, i moram reći da je u početku izgledalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kao nemoguća misija. Zahvaljujem se kolegama što su me pozvali da mladoj osobi spasemo ruku, koja ne samo što je bila otkinuta već i opečena od trenja pri udesu," rekao je on.

Profesor Bumbaširević je pohvalio voditeljku Pinka i nazvao je "hrabrim pacijentom".

"Ona je pozitivna i lepo raspoložena, zaista moram da je pohvalim. Kod tako hrabrih pacijenata, i nemoguće je moguće. Nadam se da će sve biti u redu i da će povratiti dobru funkciju ruke, to je veoma važno za mladu osobu da bi mogla da nastavi da živi normalno," rekao je on.

Situacija odmah posle nesreće bila je strašna, a lekari su se vodili "zlatnim pravilom".

"Uvek gledamo – život, pre ekstremiteta. Dakle, spasti život, pa onda spasavati ekstremitet. Ali sve je dobro urađeno na licu mesta, kolege su sve pripremile pre operacije, i nadamo se najboljem. Deu čeka još operacija, kada je u pitanju funkcionalnost. I kada se kola slupaju, primeti se da su bila slupana, a ne kada je u pitanju ruka. Takav pacijent mora da se proprati, i da se pridržava uputstava lekara, a ona će se sigurno pridržavati," rekao je on.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.