Danas je Svetski dan spavanja

Izvor: Večernje novosti, 13.Mar.2015, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas je Svetski dan spavanja

Ovaj neobičan dan se obeležava od 2008. godine sa ciljem ukazivanja na važnost spavanja sa aspekata medicine, obrazovanja, društvenog života i sigurne vožnje, piše protal n1info.com. Obeležava se svakog marta, poslednjeg petka nakon pune dve nedelje u mesecu. Ovogodišnji slogan je: 'When sleep is sound, health and happiness abound'. Ovim činom Svetski savez medicine sna žele da smanje probleme sna kroz bolju prevenciju i lečenje poremećaja spavanja. Poremećaji sna, kao što su pospanost >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i nesanica su globalna epidemija koje preti zdravlju i kvalitetu života, tvrde stručnjaci. San je važan faktor za ljudsko blagostanje, a ima direktan uticaj na mentalno, fizičko i emocionalno zdravlje kako odraslih, tako i dece. San je potreba i privilegija, ali često je ugrožena zbog navika savremenog života.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas je Svetski dan spavanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Mar.2015

Svetski dan spavanja obeležava se danas pod sloganom “Čvrst san, obilje zdravlja i sreće” (“When sleep is sound, health and happiness abound”)...Kako prenose elektronski mediji, ovaj neobičan dan se obeležava od 2008. godine sa ciljem ukazivanja na važnost spavanja sa aspekata medicine,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.