Danas je Dan ljubaznosti

Izvor: NaDlanu.com, 13.Nov.2013, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas je Dan ljubaznosti

Mnogi ne znaju da je Svetski dan ljubaznosti uopšte ustanovljen, ali jeste i širom sveta se obeležava svake godine 13. novembra.

Uveden je 1998. godine a inicirao ga je Svetski pokret ljubaznosti. Proslavlja se u mnogim zemljama, uključujući Kanadu, Japan, Australiju i Ujedinjene Arapske Emirate. Pojedinci se ohrabruju da tog dana čine nesebična dela. Prema savremenoj psihologiji, altruistička dela povećavaju naš osećaj sreće. Prošle godine na ovaj dan u Singapuru je >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << podeljeno 45.000 cvetova.U Srbiji se ovaj dan ne obeležava posebnim akcijama ali to ne sprečava svakog pojedinca da najdražim osobama poklone cvet, učine neko dobro delo prema neznancima ili prijateljima pošalju čestitku mejlom. Izvor: Novimagazin
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.