Danas ispraćaj Nikole Simića

Izvor: Prva.rs, 14.Nov.2014, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas ispraćaj Nikole Simića

Simić će biti sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 14 sati.

Dramski umetnik Nikola Simić preminuo je 9. novembra u Beogradu u 81. godini.

Rođen je u Beogradu 18. maja 1934. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Prvu ulogu dobio je još kao student 1957. u JDP-u, čiji je stalni član postao 1959. i u kome je igrao do januara ove godine.

Na sceni JDP-a ostvario je mnogobrojne >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << role iz komičnog i dramskog repertoara, ali je poseban trag ostavio u najdugovečnijoj predstavi u repertoarskim pozorištima - "Buba u uhu" Žorža Fejdoa, u kojoj je igrao više od 40 godina.

Simić je igrao i u mnogim filmovima i TV-serijama. Proslavio se ulogom Mite Pantića u filmskom serijalu "Tesna koža" (1982 - 1991), a glumio je u popularnim televizijskim serijama "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Agencija za SIS" i "Ljubav, navika, panika".

Poznat je i po tome što je u sinhronizacijama crtanih filmova na srpski jezik, glas "pozajmljivao" Dušku Dugoušku, Nindža kornjačama i drugim animiranim junacima.

Dobitnik je Sterijine nagrade, tri godišnje nagrade JDP-a, Srebrne arene u Puli i nagrade za životno delo na filmu "Pavle Vuisić".
 Izvor: tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Održana komemoracija Nikoli Simiću

Izvor: Radio 021, 14.Nov.2014

Komemoracija povodom smrti doajena srpskog glumišta Nikole Simića održana je danas na sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta u prisustvu porodice, mnogobrojnih kolega i prijatelja...Simić je na sceni JDP-a ostvario mnogobrojne role iz komičnog i dramskog repertoara, ali je poseban...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.