Dalaj lama proslavio 80. rođendan

Izvor: Radio 021, 21.Jun.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalaj lama proslavio 80. rođendan

Tibetanski duhovni vođa, Dalaj lama, proslavio je danas svoj 80. rođendan uz molitve za dug život u Daramasali, prestonici Tibetanaca u egzilu, na severu Indije.

Kako prenosi AFP, Dalaj lama je rođen 6. jula, ali se njegov zvanični rođendan, prema tibetanskom lunarnom kalendaru, slavi danas.

Hram Cuglakang u Daramsali, gde od 1959. godine, nakon neuspele pobune protiv kineskih vlasti, živi na hiljade Tibetanaca, prekriven je cvećem u čast duhovnog vođe i Nobelovca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji se 2011. povukao iz politike.

Obraćajući se okupljenima, Dalaj Lama je rekao da namerava da živi još 20 godina tokom kojih će nastaviti da se zalaže za versku harmomiju i saosećanje.

"Nadam se da ćete biti sa mnom kada budem slavio i svoj 90. rođendan", kazao je on.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.