Da li vam nekad igra oko? Evo šta to ZAISTA znači

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2018, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li vam nekad igra oko? Evo šta to ZAISTA znači

Svima se bar jednom u životu dogodilo da mu zaigra oko, a tačni uzrok ne znate.

Reč je o vrlo čestoj pojava koja zahvati ili desno ili levo oko. Konkretni uzroci za igranje ili titranje oka još nisu poznati, ali smatra se da je glavni uzrok funkcionisanje određenih nervnih područja. U medicini ovaj fenomen je poznatije pod nazivom "miokimija", odnosno prisilno trzanje očnog kapka, to jest grč očnog mišića.

Titranje mogu za izazovu umor, stres, nedostatak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sna, kofein u velikim količinama, nervni poremećaj, dugotrajno gledanje u ekran računara, ali i nedostatak magnezijuma u organizmu.

IZBEGAO NEMAČKI METAK: Ovako je legenda srpske komedije preživeo MASAKR ĐAKA U KRAGUJEVCU! (VIDEO)

Uz titranje oka kao i svrab dlanova, vezuju se razni mitovi, a sujeverje vezano za ovu pojavu razlikuje se u različitim delovima sveta. Kod nas mnogi veruju da je titranje levog oka baksuzan znak, dok je za Kineze to znak sreće.

Titranje u desnom oku smatra se lošim predznakom, a titranje u levom oku je znak dobre sreće. Međutim, kod žena je situacija obrnuta. Takođe, kada titra u donjem levom kapku veruje se da će ta osoba plakati ili da je neko ogovara.

ONI SU PROMENILI SVOJE IME! Nećete verovati koje SVETSKI POZNATE ličnosti su se odlučile na ovaj KORAK!

U nekim delovima Afrike veruju da, kada gornji očni kapak titra, to predstavlja znak susreta s nekim neočekivanim. Tamo igranje donjeg kapka znači skoro plakanje.

UPOZORENJE: Niste imali SEKSUALNI ODNOS više od 7 dana? Evo ŠTA će da se dogodi vašem organizmu!

Indijci veruju suprotno od Kineza. Titranje desnog oka predskazuje dobre vesti, a levo lošu sreću.

Izgleda kao obična dečija igračka - dok iz nje ne progovori DEMON! (VIDEO)

Titranje u levom oku Havajcima je znak dolaska stranca, a konstantno titranje tog oka znači propast u porodici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.