Da li sada makar jedan njen stih pije vodu: Kako je Lizzo, ikona bodi pozitivizma, optužena za seksualno uznemiravanje i ponižavanje saradnika

Izvor: Piplmetar.rs, 04.Avg.2023, 04:09

Da li sada makar jedan njen stih pije vodu: Kako je Lizzo, ikona bodi pozitivizma, optužena za seksualno uznemiravanje i ponižavanje saradnika

EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
I do my hair toss, check my nails, Baby, how you feelin’? Feelin’ good as hell
Pa dobro, ovaj mega hit pop pevačice Lizo, sa 144 miliona pregleda samo na Jutjubu i nije baš elegantno ostario s obzirom na situaciju. Jer kad bi odgovorile na Lizino pitanje kako se osećaju, njene tri prateće plesačice sa turneje verovatno ne bi uskliknule „pakleno dobro”. Naprotiv.
Prema tužbi podnetoj u utorak, one su prijavile Lizo za seksualno uznemiravanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << i stvaranje neprijateljskog radnog okruženja, na rasnoj i verskoj osnovi. Sve to u nekoliko incidenata između 2021. i 2023. godine. Društvene mreže su izgorele.
Oscar-nominated director Sophia Nahli Allison describes what working with Lizzo on her documentary was like before she dropped out and a white man took over:
“Lizzo creates an extremely toxic and hostile working environment and undermines the work, labor, and authority of other… pic.twitter.com/tWYHbUuP2d

— Pop Base (@PopBase) August 2, 2023
Plesačice takođe tvrde da je Lizo kritikovala nedavno povećanje telesne težine jedne članice tima, a potom ju je Lizo vređala i otpustila, kako je ova snimala ceo sastanak. Prema tužbi, Lizo je navodno jednom prilikom izvršila pritisak na plesača da dodirne golog izvođača u klubu, a kada je čula da su neki od članova na turneji popili piće dok su radili, naterala ih je da ponovo prođu kroz audiciju za svoju poziciju – test koji je trajao 12 sati.
Žena na čelu Lizinog plesnog tima takođe je optužena da je agresivno nametala plesačima svoja hrišćanska uverenja na poslu, ocrnjivala one koji su imali seksualne odnose pre braka, dok je posvedočeno i da je u nekoliko situacija tokom rada simulirala oralni seks, deleći razvratne seksualne fantazije, a čak je i neprimereno raspravljala o nevinosti jednog od plesača.
„Zapanjujuća priroda načina na koji su Lizo i njen menadžerski tim tretirali svoje izvođače u suprotnosti je sa svime za šta se Lizo javno zalaže, dok privatno sramoti svoje plesače i ponižava ih na načine koji nisu samo nezakoniti već i apsolutno demorališući“, saopštio je advokatski tim plesačica.
Lizo je umetnica na samom vrhu muzičke industrije. Pojavila se na sceni 2016. godine i tada je zapalila svet. Sa pesmom About Damn Time, osvojila je Gremi za numeru godine, a ovog juna je nastupila i na Glastonberiju pred jednom od najvećih publika tog vikenda. Ove nedelje se ponovo našla na top listama sa svojim učešćem u muzici za film „Barbi“.
„Ljubav je ono što svetu treba da bi bio bolje mesto. Odvojite vreme da poklonite sebi ljubav danas. Tretirajte sebe onako kako zaslužujete da vas tretiraju. Tretirajte druge na isti način“, uzviknula je Lizo na Glastonberiju dok je twerkovala, skačući po bini divljom energijom dok je publika vrištala.
Sve bi ovo bio samo još jedan „običan radni dan u Holivudu“, da Lizo nije poznata po svojim body positivity, all inclusive, feel good stihovima i životnim parolama. Došla je na scenu kao osoba punijeg stasa sa neprikosnovenim samopouzdanjem, propovedajući mladim ljudima da se osećaju sigurno i dobro u svojoj koži bez obzira na kritike društva. Zato je ovaj skandal posebno zaboleo njene fanove, koji su duboko verovali u nju kao simbol poštovanja i prihvatanja ljudi za ono što jesu. Da tako glasna propovednica uzdizanja žena bude optužena za seksualno uznemiravanje, odjeknulo je kao šok za čitav svet.
Pogotovo što nije često da se žena u žiži javnosti nađe u ulozi zlostavljača. I zato gotovo svaki stih njene karijiere sada ne pije vodu.
Ariana Dejvis (24), Kristal Vilijams (26) i Noel Rodrigez (25), plesačice su koje su imenom i prezimenom izašle pred svet sa optužbama podnetim sudu, obraćajući se pritom najvećim svetskim medijskim kućama.
Lizo se danas obratila svetu i stala u svoju odbranu na Tviteru i Instagramu, rekavši: „Ovih poslednjih nekoliko dana bilo mi je strašno teško i u velikoj meri sam razočarana. Moja radna etika, moral i poštovanje su dovedeni u pitanje. Moj lik je kritikovan. Obično ne odgovaram na lažne optužbe, ali ove su prosto neverovatno užasne da se ne bih pozabavila njima.“
Nastavila je: „Senzacionalizovane priče dolaze od bivših zaposlenih koji su već javno priznali da im je rečeno da je njihovo ponašanje na turneji neprikladno i neprofesionalno.“
Pevačica je naglasila da ne želi da na nju „gledaju kao na žrtvu“. Sveti Holivud obožava da nekoga uhvati u laži – u tom grmu leži novac. A mase koje obožavaju holivudske bogove voljne su da osude i sruše statue svojih idola, onoliko brzo i masivno kako su ih i zavolele. Dok čekamo da se presudi ko koga laže, ako to sada nije smrtno problematično, neka se u pozadini čuje ona Lizina – It ain’t my fault that I’m out here making news, I’m the pudding in the proof, Gotta blame it on my juice, baby.


Opširnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.