Da bi uspeli u budućnosti, uveli obavezno učenje kineskog

Izvor: Prva.rs, 04.Nov.2014, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da bi uspeli u budućnosti, uveli obavezno učenje kineskog

U gradiću sa samo 20.000 stanovnika smeštene su brojne fabrike obuće, a vlasti smatraju kako će poznavanje mandarinskog olakšati proboj na kinesko tržište, javlja RT.
– Kineski je ključ koji će otvoriti vrata najvećeg svetskog tržišta, rekla je Dilma Nantes, gradska savetnica za obrazovanje.
Kina je najveći svetski proizvođač obuće pa tako u toj zemlji svake godine nastane 10 milijardi pari. Ipak, Kina je sklona obući iz Portugala u kojem je izvoz sa 10.000 pari 2011. porastao na čak 170.000 u 2013. godini.
Finansijska kriza u Portugalu prouzrokovala je nezaposlenost od 17 posto, a portugalsko carstvo jedno je od onih koje je kriza najviše uzdrmala.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.