DOŠAO MAJSTOR I ZA 10 MINUTA MI UZEO 100 EVRA!” Beograđanin ga je još i častio, skuvao mu i kafu, ali evo zašto su drugi OSULI PALJBU PO OBOJICI

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Nov.2023, 08:59

"DOŠAO MAJSTOR I ZA 10 MINUTA MI UZEO 100 EVRA!” Beograđanin ga je još i častio, skuvao mu i kafu, ali evo zašto su drugi OSULI PALJBU PO OBOJICI

Ljudi su u šoku.

Pravih majstora, zanatlija je malo, teško je do njih i doći, a dnevnice su im sve veće! Nekima, čak i do 100 evra za samo 10 minuta.

Kroz takvu situaciju prošao je jedan Tviteraš iz Beograda.

Jeste da je tvit objavljen pre nekoliko meseci, ali je i danas aktuelan kao svojevrsno upozorenje svima koji imaju posla sa raznoraznim majstorima.

On nije krio to da je iznenađen "tarifom" majstora, ali kaže, da je ipak zahvalan zato >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što je vodoinstalater došao na praznik i rešio njegov problem.

- Hitne intervencije - vodoinstalater: Zapušio mi se odvod u kuhinji. Za bukvalno 10 minuta majstor je prodžarao mašinskom sajlom i uzeo 12.000 dinara. Poštujem. Hvala mu što je došao na praznik. I koji će on u Nemačkoj? Nemačka mu u Beogradu - napisao je on.

I kao napomenu, dodao sledeće.

- Samo bez komentara ovih sa doktoratima što nemaju posla.

Ispod ove objave komentari su samo nastavili da se nižu.

- Čekaj, platio si oko 100 evra za čišćenje odvoda? u neverici je upitao jedan korisnik.

A, onda dodao "vodoinstalateru svaka čast, ne treba mu doktorat da izračuna da si budala."

- Materijal 2.000 dinara, 3-4 sata posla. Otpušavanje jednom 40.000 probao da naplati, kaže ne isplati mi se za manje - podelio je svoje iskustvo još jedan od korisnika.

Na šta je autor ove objave odgovorio.

- Pa može im se, i to je ok. Nemam ništa protiv da ako neko radi posao koji niko neće, naplaćuje koliko hoće!

- 12.000 je stvarno pljačka. Koristi vaš problem, a ne vrednost njegovog rada - smatraju neki.

- Koristi problem, ali koristi i to što neće niko u majstore. I dok je tako, neka naplaćuje. Još sam ga častio, rešio mi problem - kaže autor inicijalnog tvita.

Ipak je previše, dodaju drugi.

- Poštujem majstorski zanat, ali da su skupi, jesu.

- U Nemačkoj 400 evra ista intervencija - odgvorio je drugi.

Bilo je i onih koji su ga savetovali šta je najbolje za ubuduće da uradi.

- 350 dindži sajla u prodavnici. Jednu uvek moraš da imaš u kući - kažu.

A, onda se povela neizbežna polemika, tj. pitanje da li je biti majstor ispod časti. I zašto mali broj ide u zanalije, a velika većina na fakultete?

- Ne znam kako se desilo da bude "ispod časti" biti majstor, jednostavno nije normalno - navodi jedna korisnica.

- Nedavno u nekoj prepisci lik piše: Ja sa doktoratom da radim kao majstor? Pogledam, on doktorirao istoriju. Ok, ali to ne treba nikome, a ovaj majstor uzeo sto evra za deset minuta. - objašanja autor objave.

- A, postoje i " dobre kombinacije", em ima fakultet, a pritom radi kao stolar. I šta mu fali?

- Sarađivali smo sa likom, mašinski inženjer ima stolarsku radionicu i svoje zaposlene i ubija kako radi - bio je jedan od komentara.

Da li je ipak trebalo samo da na vreme pita za cenu? Možda je ovo samo "danak neiskustvu". Mada, ispostavilo se da nije tako.

- Nisi pitao za cenu? - pitao je jedan Tviteraš.

- Jesam, naravno. Prvi su tražili 18.000. Ovaj je rekao 12.000 i došao za 20 minuta. Ja platio, častio, skuvao mu kafu, sipao pivo i zahvalio se! - napisao je autor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.