DOBRODOŠLI U MATRIKS Naučnici tvrde da bi svemir mogao da bude HOLOGRAM

Izvor: Blic, 19.Mar.2017, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOBRODOŠLI U MATRIKS Naučnici tvrde da bi svemir mogao da bude HOLOGRAM

Čitav Svemir mogao bi da bude jedan ogromni i kompleksni hologram, a naše viđenje života i sveta u tri dimenzije prostora mogla bi da bude samo iluzija, kažu naučnici.

Kako piše britanski "Indipendent", astrofizičari su proučavali pozadinske svemirske mikrotalase, ostatke "Velikog praska" i nastanka Svemira. Nakon svega toga kažu da su pronašli značajne dokaze da je Svemir samo hologram.

Postoji barem jednako dokaza za tu neobičnu teoriju kao što postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dokaza za tradicionalno viđenje svemira, kažu astrofizičari sa Univerziteta u Sautemptonu, prenosi "Indipendent".

Oni su sarađivali sa kolegama u Kanadi i Italiji da bi uspešno sproveli svoje istraživanje, prenio je "Sputnjik".

Ono što vidimo od našeg Svemira moglo bi da se uporedi sa "tri de" efektima u bioskopu, iako u bioskopu ne koriste holograme. Dok gledamo te filmove, vidimo dubinu slika, iako znamo da je zapravo reč o slikama na ravnom platnu. Naš svemir je možda samo uverljivija verzija takvog efekta, pojašnjavaju astrofizičari.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.