Izvor: Blic, 07.Dec.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS MU JE ROĐENDAN Muzičar je imao teško detinjstvo, više od 40 godina voli Vesnu, ima troje dece i samo jednu želju - da pobedi rak!

Uz pesme Olivera Dragojevića, kao što su “Cesarica”, ”Nije htjela i mnoge druge plakali su mnogi zbog emotivnih stanja u kojima su se našli. Jugoslovnski muzičar danas proslavlja 70. rođendan, a kroz bogatu karijeru dešavale su mu se brojne stvari. Više od četrdeset godina voli jednu Vesnu, ima troje dece, mnogo unučića i danas samo jednu želju, a to je da pobedi karcinom koji su mu lekari otkrili pre nekoliko meseci.

Sa svega dvadeset pet godina upoznaje suprugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vesnu, sa kojom se venčava 1973. godine, njihov brak traje 44 godine i imaju imaju tri sina - Davora, Dina i Damira. Iako je pevač imao želju da dobije ćerku, to se ipak nije dogodilo.

Život ga nije mazio, te je tako kao priznati umetnik bio primoran da sa roditeljima u stanu svog oca Marka, zajedno sa bratovljevom prodicom živi u malom stanu, gde su iste prostorije delili čak njih jedanaestro, sve do trenutka kada nije dobio potkrovlje u jednoj zgradi u Splitu.

- Posle mnogo godina dobio sam stan, iskren da budem. Pardon, dobili smo stan. Da moja supruga nije rodila dvojke, nikada ne bi dobili to potkrovlje. Na jesen se selimo u naš novi dom - rekao je Oliver u jednom intervju koji je objavljen davnih sedamdesetih.

Kako je Dragojević stalno radio i bio na nastupima, supruga ga je uglavnom čekala kod kuće vodeći računa o deci, a kako je istakla u nekoliko navrata su ga sahranili.

- Dok je Oliver na putu, telefonom mi javljaju da je poginuo, kako su ga videli sa drugom ženom i slično. Do sada su ga nekoliko puta sahranili, a koliko su nas tek puta razveli, broja se ne zna. Eto, zato se ja nisam radovala Oliverovoj prvoj pobedi na Splitskom festivalu i zato sam dugo bila protiv toga da se bavi pevanjem. Plašila sam se da se ne promeni. Zavolela sam ga zato što je bio duhovit, srdačan, jednostavan, drag i iznad svega u pravom smislu reči, dobar. Da nije ostao takav ne bismo bili zajedno - ispričala je jednom prilikom Vesna, dok je Oliver kao iz cuga dodao:

- Moja supruga rekla bi vam da je za dug brak u kući važno imati dva banja (kupatila). Vesna i ja nemamo vremena da se posvađamo jer sam retko kod kuče zbog posla i nastupa. I kad se svađamo, svađamo se tišinom. Važno je međusobno razumevanje, tolerancija. Kako postaješ zreliji shvaćaš neke svoje greške pa ih više ne ponavljaš - istekao je pevač.

Neumorni Splićanin o ljubavi će zasigurno će pevati do poslednjeg daha, a u životu kaže da je imao mnogo sreće.

- Da, imao sam sreće. Kad se sad setim svih opasnosti na moru u kojima sam mogao da izgubim glavu, prevrnem se i utopim, mogu reći da sam imao sreće. Srećan sam i što imam tako dobru ženu koja me nakon svakog puta dočeka s onim što najviše volim, tanjirom domaće tople super.

Ali iako su mu rekali nedavno konstatovali karcinom na plućima, jednog poroka nikada ne želi da se odrekne, pa makar to bilo po cenu života.

– Pušenje ne želim da ostavm. Apstinirao sam dva puta po godinu i po dana, ali sam mu se opet vratio. Možda bih uspeo u tome da mi supruga nije pušač. Sad mi je kasno da prestanem. Pluća mi se ne bi oporavila od toga koliko sam dosad popušio - kaže i dodaje:

- Mislim da neću nikad prestati da pušim. Smanjio jesam, ali pušim i dalje. Ma znaš šta, idu mi na živce svi ti pusti saveti o ishrani, pušenju, kretanju… Nije mi lako cigaru da ispustim iz ruku. Ako sam ceo život mogao da uživam mogu i sad - iskreno govori on.

Sa druge strane, redovno odlazi na terapije, te mu ne predstavlja problem činjenica da vodi bitku za život.

- Dobro mi protiče hemoterapija, ne pada mi teško. Kao svi ljudi, energija mi je normalna, nisam lud da se uplašim. Bolest je bolest, svako pati na svoj način i bori se da istraje u svojim nadama da izgura dalje. Ležim, gledam televiziju, tako sada izgledaju moji dani. Dobro sam, idem dalje. Moram da guram. Videćemo da li će sve biti u redu posle ove druge ture hemoterapije. Sve je još jako neizvesno i ne zna se šta će biti - objasnio je Dragojević.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uprkos slavi i uspehu, vodi skroman život pokraj mora: Oliver Dragojević danas proslavlja 70. rođendan

Izvor: Story, 07.Dec.2017

Legendarni hrvatski muzičar Oliver Dragojević, danas slavi 70. rođendan. Prava proslava očekivala se 15. i 16. decembra u splitskoj Spaladium Areni, kada je Oliver trebalo da nastupi uz brojne goste na koncertu pod nazivom ”Oliverovih 70”, ali, nažalost, oba koncerta su otkazana zbog njegove...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.