DA LI STE NEKADA VIDELI ZELENO ŠTENE? DA, dobro ste PROČITALI! Pogledajte kako izgleda OVAJ mališa (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2019, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI STE NEKADA VIDELI ZELENO ŠTENE? DA, dobro ste PROČITALI! Pogledajte kako izgleda OVAJ mališa (FOTO)

Presladak je.

U Nemačkoj je ženka zlatnog retrivera na svet donela neobično štene. Za razliku od svoje braće i sestara, štene je zelene boje.

Džoana Justic iz nemačkog grada Vermelskirhena, vlasnica ženke zlatnog retrivera, nedavno je ostala zatečena kada je videla da je njena ljubimica na svet donela štene zelene boje.

Džoana je isprva bila zabrinuta, ali je ubrzo uvidela da je štene zdravo kao i ostalih osam štenaca. Zbog svoje neobične boje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krzna, štene je nazvano Mohito, po poznatom koktelu od nane i limete.

Iako je u pitanju prirodna anomalija, u svetu se zna za samo četiri slučaja rađanja zelenih pasa. Svetla nijansa postepeno će nestati, tako da se uskoro štene neće razlikovati od svojih srodnika.

The mint green golden retriever puppy "Mojito" sleeps between other puppies in Wermelskirchen in the Rheinisch-Bergisch district, Germany. 📷 Marcel Kusch/@GettyImages — https://t.co/fGevB80oaE pic.twitter.com/W2tM33OXUf

— Yahoo News Photos (@yahoophoto) October 22, 2019

Moguće je da je neobična nijansa nastala od pigmenta žuči biliverdina koja se nalazi u posteljici. Kada se pomeša sa plodovom vodom koja hrani i štiti plod, može da oboji krzno šteneta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.