DA LI SE SLAŽETE? Muškarci ne sazrevaju do svoje 40. godine!

Izvor: 011vodič.com, 21.Nov.2019, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI SE SLAŽETE? Muškarci ne sazrevaju do svoje 40. godine!

Istraživanje obavljeno na Univerzitetu u Oxfordu bavilo se proučavanjem razlika u zrelosti u razvoju muškaraca i žena. Usporedili su sve rezultate i izvukli zaključke o mogućim razlikama.
Cilj istraživanja bio je otkriti koje se funkcije mozga menjaju tokom procesa sazrevanja, a koje ostaju iste. Koristila se magnetna rezonanca kako bi se pregledale aktivnosti mozga 121 učesnika u starosti od četiri do 40 godina.
Rezultati su pokazali da, iako mozgovi muškaraca u konačnici >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << imaju isti potencijal za funkcionisanje u svakodnevnom životu, muškarci vrlo često pokazuju određeno odlaganje u dugoročnom razvoju funkcionalnih mreža u poređenju sa ženama.
To može trajati oko 40 godina, navodi se u rezultatima istraživanja. Međutim, važno je naglasiti da žene ranije pokazuju pogoršanje ovih funkcionalnih mreža.
Profesor Eduardo Calixto sa meksičkog UNAM-a objasnio je da, iako muškarci imaju veći mozak, žene često pokazuju bolji učinak i oštrije su u nekoliko aspekata. Dodao je da se to dešava radi hormonalnih razlika.

The post DA LI SE SLAŽETE? Muškarci ne sazrevaju do svoje 40. godine! appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.