Čudesni glas Pola Enke

Izvor: Blic, 19.Apr.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudesni glas Pola Enke

U prepunoj „Hali sportova" sinoć se, prvi put u svojoj 50 godina dugoj karijeri, našoj publici predstavio Pol Enka. Pojavio se u parteru i na putu ka sceni, pevajući „Take me down", podigao sve prisutne na noge. Uz pratnju dvadesetočlanog sving orkestra napravio je jedan od najboljih koncerata koje je Beograd imao priliku da vidi.



Nakon sat vremena zakašnjenja, zbog manjih problema sa binom, koji su otklonjeni, koncert je počeo. Mali, mršavi i izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << energični dekica se pojavio i već prvim stihovima oduševio publiku. Nakon prve pesme, usledio je njegov najveći hit „Diana", koji je otpevao stojeći na stolici u parteru. Na tribinama su se mogle videti starije gospođe u transu. Iako je ovaj sving pevač otpočeo karijeru 50 - tih godina ni mlađe generacije nisu ostale ravnodušne prema hitovima iz njegove duge karijere.

Na video bimu su prolazile slike ovog kanadskog muzičara u društvu njegove porodice i saradnika među kojima su „Bitlsi", Elvis Prisli, Frenk Sinatra, Tom Džons...Najatraktivniji deo koncerta bio je kada su izvođene numere iz pedesetih i šezdesetih godina 20. veka, a zatim i izuzetnih sving obrada poput „Smels lajk tin spirit" od „Nirvane", „Džamp" grupe Van Halen.. Posvetio je i nekoliko pesama svojim prijateljima, Badiju Holiju i Semiju Dejvis Džunioru, koji više nisu među nama. Posle svake pesme pozdravljan je ovacijama. Neverovatna energija i nezapamćena komunikacija sa publikom obeležila je ovaj koncert. Nakon sat i po vremena jedinstvene interpretacije i gromoglasnog aplauza koji je trajao nekoliko minuta Enka je ponovo istrčao na binu i na bis otpevao „Dianu", a zatim „Roling on d rivr" i „Maj vej". Među mnogobrojnim poštovaocima rada ovog vrsnog šoumena našli su se Bebi Dol, Anica Dobra, Inspektor Blaža, Gordan Kičić, Aca „Seltik"...

Gužva na aerodromu

Kanadski kralj svinga Pol Enka zajedno sa suprugom stigao je juče posle podne privatnim avionom iz Španije u Beograd. Gužva ispred VIP dela Aerodroma „Nikola Tesla". Brojni novinari i televizijske ekipe tiskaju se ne bi li što pre ušli u deo za veoma važne osobe.„Evo, evo ga", sa zadovoljnim osmehom uzviknula je jedan devojka iz organizacije i stala na vrata da dočeka legendarnog pevača. Ispred VIP dela aerodroma parkirao se veliki žuti kombi. U njemu sedi Pol, nosi kačket i naočare za sunce. Do njega je lepuškasta plavokosa gospođa. Enkina druga supruga. Držeći se za ruke, par izlazi iz kombija.

- Znate, kada sam bio mlađi, najbitnije u životu mi je bilo da se zabavljam, izlazim i živim rokenrol način života. Danas, kada sam stariji, najbitnije od svega mi je da imam nekog pored sebe, porodicu - rekao je Enka.

- Prvi put sam u Beogradu. Nadam se ne i poslednji (smeh). Svaki put kada negde prvi put dođem, ja spremim nešto novo, nešto drugačije od ostalih koncerata - rekao je Enka koji je na pitanje šta je ključ njegovog uspeha, kratko i jasno odgovorio: - Rad!

M. Čule

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.