Čoveku plata trajala do kraja meseca

Izvor: Njuz.net, 04.Okt.2012, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čoveku plata trajala do kraja meseca

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Nastavnik ne ume da objasni kako mu je ovo pošlo za rukom

BEOGRAD, 4. oktobar 2012, (Njuz) – Ranko Mijailović, nastavnik iz Kaluđerice, uspeo je da dočeka početak novog meseca a da ne potroši celu platu primljenu u prethodnom mesecu, zbog čega je za vrlo kratko vreme privukao veliku pažnju u svom naselju a potom i u čitavoj javnosti.

Ovaj tridesetpetogodišnji profesor srpskog jezika ima platu od 42.000 dinara, redovno plaća stanarinu i račune, a za Njuz >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << kaže da mu nije jasno kako nije uspeo da potroši celu platu već do 12. septembra.
- Platu sam primio 5. septembra, platio sam sve račune i izveo devojku na kolače. U uobičajenim okolnostima, to bi bila dovoljna garancija da ću sigurno potrošiti plati najkasnije do 12. u mesecu, ali sada se to nije desilo. A nije da nisam trošio. Hleb sam kupovao svakog drugog dana, paštetu u crevu svaki dan, kupio sam i nekoliko flaša soka, pola kilograma viršli na meru, pa čak i jednu čokoladu sa rižom. Može se reći da nisam štedeo – kaže Mijailović za Njuz.
Prema rečima sagovornika koji nije krio zaprepašćenje, sledećeg meseca će se potruditi da novac potroši u uobičajenom roku inače će biti evidentno da „nešto nije u redu“.
- Na ruku mi ide to što je dosta proizvoda i usluga poskupelo, tako da se nadam da će mi to pomoći da celu platu potrošim i pre 12. oktobra. Jednostavno nije normalno da plata traje toliko dugo. U komšiluku sam već načuo da se priča kako nešto muvam i kako sam pare nabavio ko zna gde. Ne želim da stradaju moj ugled i poštenje zato što nisam u stanju da potrošim platu onako kako je troši sav normalan svet – rezignirano je zaključio Mijailović.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.