Čovek zbog razgovora za posao zakasnio da se na vreme prijavi na Biro

Izvor: Njuz.net, 31.Okt.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovek zbog razgovora za posao zakasnio da se na vreme prijavi na Biro

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Iz Nacionalne službe za zapošljavanje napominju da čine sve da ne uznemiravaju ljude na birou

BEOGRAD, 31. oktobar 2012, (Njuz) – Ekonomista Bogdan Milentijević (29) izbrisan je iz redovne evidencije u Nacionalnoj službi za zapošljavanje jer je zakasnio na redovnu prijavu zbog razgovora na posao na koji je pozvan istog dana.

Milentijević je, kada se javio redakciji Njuza, rekao da je na prijavu zakasnio samo jedan dan ali da u NSZ-u „nisu hteli da čuju“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << za njegove razloge.
- Na prijavljivanje sam zakasnio jer sam imao intervju za posao u jednoj banci ali kako stvari stoje, neću dobiti posao. U međuvremenu, izbrisan sam iz evidencije na Birou i više nemam nikakva prava – rekao je Milentijević za Njuz.
U NSZ-u kažu, međutim, da su pravila jasna.
- Svako kašnjenje rigorozno kažnjavamo jer smatramo da je redovno prijavljivanje najmanje što nezaposleni građani mogu da urade ako imamo u vodu šta sve Nacionalna služba za zapošljavanje čini za njih. Oni, naime, kod nas mogu biti na evidenciji a da ih uopšte ne uznemiravamo ne mesecima već godinama, na svaka dva meseca mogu da čuju jednu od nekoliko standardnih priča naših savetnika i ništa od svojih usluga ne naplaćujemo – kažu u NSZ-u.
Na primedbu da je Milentijevć zakasnio zbog razgovora za posao, u ovoj ustanovi kažu da to „nije razgovor koji mu je NSZ ugovorio“.
- Kada nezaposlenima kažemo da treba da budu proaktivni u traženju posla, to znači da treba redovno da se raspituju u NSZ-u o novim ponudama. Sa druge strane, ako mogu sami da ugovaraju intervjue za posao, šta će im onda članstvo u NSZ-u? – poručili su iz ove institicije.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.