Čomić: Deklaracija “Za evropsku Srbiju” je politika DS

Izvor: 011vodič.com, 21.Nov.2019, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čomić: Deklaracija “Za evropsku Srbiju” je politika DS

Dokument pod nazivom Deklaracija „Za evropsku Srbiju“, koji će 23. novembra biti predstavljen javnosti, jeste politika Demokratske stranke već tri decenije i ima za cilj izgradnju društva zasnovanog na demokratskim, ali pre svega evropskim vrednostima, izjavila je za N1 poslanica DS Gordana Čomić.
Prema njenim rečima, inicijator donošenja deklaracije je organizacija Srbija 21.

Upitana da prokomentariše navode pojedinih medija da je donošenje deklaracije zapravo >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << uvod u formiranje nove proevropske partije, Čomić je istakla da “takva evropska i modernizatorska politička snaga u Srbiji postoji već trideset godina i zove se Demokratska stranka“.
Organizatori deklaracije uočili su da je trenutak u kojem se donosi nova metodologija proširenja Evropske unije, kao uostalom i sve drugo što se tiče Evrope, prošao kod vlasti u Srbiji sasvim nezapaženo, istakla je Čomić.
Oni manje-više glume zainteresovanost za evropske reforme, a mnogo više se bave propagandom ni o čemu i verbalnim nasiljem nad svim i svačim, dodala je ona.
Deklaracija je poruka da ima nas privrženih reformama i Evropi, koji smo iz mnogo dobrih razloga uvereni da je politika Demokratske stranke takva da je neophodno da podržimo deklaraciju i kažemo svima u Srbiji da nema predaje i odustajanja od Evrope.
Kakva god metodologija bila, Srbija će u Evropsku uniju, poručila je Čomić.
Pripadam generaciji kojoj je politika devedesetih pojela vreme i gledam političare koji hoće da pojedu vreme generaciji koju sam ja rodila.
Majka sam četiri milenijalca i ne dam da im pojedu vreme nesposobni propagandisti i lažovi, naglasila je Gordana Čomić.

The post Čomić: Deklaracija “Za evropsku Srbiju” je politika DS appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.