Cile je mnogo fin, a ja sam prava komšika

Izvor: Blic, 20.Nov.2015, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cile je mnogo fin, a ja sam prava komšika

- Priznajem da i sama upadam svojim komšijama u kuću kao što meni rade moji susedi u seriji „Komšije“ - kaže Milica Mihailović za „Blic“.

Junaci nove serije RTS Milica Mihailović i Nebojša - Cile Ilić, lako su se uživeli u uloge bračnog para Zdravković koji se iz Beograda nastanjuje u Banovce, uz Dunav.

Violinista Ivan i njegova supruga Milica, akademska slikarka, zatečeni su seoskim načinom života i neposrednošću novih komšija koji im nepozvani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << upadaju u kuću.

Ovaj glumački par je posle samo tri prikazane epizode pobrao simpatije šire publike jer su verno dočarali svoje likove. Oboje kažu da im prilike na selu nisu strane i da su svoje role gradili na osnovu realnog života.

- Imam vrlo iskren i neposredan odnos sa komšijama u realnom životu. To je prosto negde i deo našeg srpskog mentaliteta i prilika. Svoje najbliže komšije smatram kao da su mi rod, kao što Mima Karadžić kaže u seriji, komšija ti je bliži nego rod. U seriji, pak, ja bivam zatečena i uznemirena, osećam se ugroženo kao neko ko nije navikao na takav stil života, dok je moj suprug oduševljen - objašnjava Milica u pauzi snimanja serije.

- Nisam tip koji bi mogao da se preseli skroz na selo. Moja zgrada ima 20 spratova, a imam pristojan i dobar komšiluk, ali ni nalik našim „Komšijama”. Međutim, kao mali sam odlazio na selo kod dede i babe i išao na mobe po komšiluku, a i komšije su dolazile kod nas da svi zajedno radimo. Naša serija ima nepretencioznu misiju da afirmiše empatiju i poverenje i da ukaže koliko su za svakog pojedinca bitni međukomšijski odnosi i jaka zajednica - objasnio je Nebojša Ilić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.