Četiri načina da u svoj život privučete više ljubavi i radosti: Treći verovatno zanemarujete

Izvor: Press, 11.Feb.2016, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri načina da u svoj život privučete više ljubavi i radosti: Treći verovatno zanemarujete

Želite li više ljubavi i sreće u svom životu?
Foto:zenskikutak.rs
Želite li prestati osećati potrebu da se upoređujete s drugim ljudima, jer ste tako sretni i zadovoljni sa svime što imate?
Pogledajte ovo…
Kada život postane prepun obaveza, zbog rokova, dece i drugih obaveza, obično prva stvar koju žrtvujete je vreme za zabavu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << opuštanje.
Uostalom, kad imate zahtjevnu decu, važne poslovne projekte i roditelje za koje trebate brinuti, stvari kao što su izlasci sa svojim partnerom, druženja s prijateljima i odlasci u teretanu iznenada se ne čine tako važne.
… Ali to su trenuci u životu kad trebamo ljubav i radost više nego ikada.
Kada sebi uskratimo takve stvari brzo se umaramo i postajemo frustrirani.
Počinjete zavideti drugim ljudima, više se prepirete sa svojim partnerom, imate manje energije za svoju decu, niko nije sretan.
No, dobra vest je – kada uvrstite u svoj raspored stvari zbog kojih se osećate opušteno i osveženo – imate više energije i postajete bolji roditelj, bračni drug, zaposlenik i prijatelj.
Čak i ako se trava čini zelenija s druge strane ograde, uz malo nege i ljubavi prema sebi, možete osigurati da trava i u vašem vrtu uvek bude bujna, zelena i lepa.
Četiri koraka kojima ćete doneti više ljubavi i radosti u svoj život, počevši od danas:
1. Naučite voleti sebe Volite li zaista sebe? … Ili ste previše zauzeti s fokusiranjem na svoje mane i slabosti? Budimo realni, svi smo mi ponekad previše strogi prema sebi.
Lako uočavamo svoje mane, potpuno zanemarujući sve svoje pozitivne osobine. U redu je ponekad preispitivati sebe, ali nije u redu kada se počnemo napadati i sebe kriviti jer nismo “savršeni”. Uostalom, samo smo ljudi!
Dakle, sada želim da otpustite ove samoograničavajuće misli, te da ih zamenite s mislima o ljubavi i zahvalnosti. Imate toliko toga za ponuditi, vreme je da shvatite koliko ste posebna osoba! Odličan način da počnete voleti i negovati sebe je da svakodnevno ponavljate afirmacije:
Ja sam ponosna na sebe. Ja bezuslovno prihvatam i volim sebe. Ja sam vredna osoba i imam puno toga za ponuditi. Drugi ljudi me vole i cene. Svaki dan sam sve bolja. Imam mnogo talenata. Imam neverovatan život. Ponavljajte ove moćne afirmacije kad god vam je potrebno da se malo podsetite koliko ste neverovatni.  Što više nađete ljubavi, mira i prihvatanja unutar sebe, više ljubavi ćete moći dati drugima.
“Ako naučite voleti sebe sa svim svojim nedostacima, više ćete moći voleti druge ljude. I to će vas učiniti jako sretnima. ” ~ Kristin Chenoweth
2. Pružite slobodno ljubav i podršku Naši odnosi s prijateljima i članovima porodice su neki od najdragocenijih i najposebnijih delova našeg života. Ne postoji lepša stvar od iskazivanja ljubavi i podrške svojim najmilijima. Kada ulepšamo nečiji dan i sami se osećamo bolje.
Zagrljaji, poljupci, osmesi, zahvale i pohvale – to su sve sjajni načini kojima možete pokazati svojim bližnjima da ih volite, cenite, podržavate i volite. Baš kao što vi u sebi imate strahove i nesigurnost, isto tako i vaši prijatelji i članovi porodice skrivaju jednake osećaje ispod površine … i trebaju vašu podršku, ljubav i veru.
Ne postoji ništa posebnije od pomaganja našim najmilijima da steknu uvid u svoju unutarnju snagu, lepotu i jedinstvenost. Što više vežbate oprost, prihvatanje i otvaranje svog srca drugima, to će više oni to isto činiti za vas. Kada bezuslovno volite druge ljude, ljubav će vam se vratiti u neograničenim količinama!
“Ne mogu ni zamisliti gde bi danas bio da nije bilo mojih prijatelja koji su mi ispunili srce radošću. Budimo iskreni, prijatelji čine život zabavnijim. ” ~ Charles R. Swindoll
3. Odvojite vreme za zabavu Ako imate decu, znat ćete kako majstorski svaku situaciju pretvore u zabavu. Oni se slobodno smeju sebi, drugima i pronalaze zabavu čak i u najozbiljnijim okolnostima. Zabava je tako važna za našu sreću i dobrobit … a kao odrasle osobe, to je nešto što često ne dobivamo dovoljno!
Dakle, preporučam: Ukoliko nemate dovoljno zabave u vašem životu u zadnje vreme, želim da je uvrstite u svoj raspored! Možda zvuči čudno – „planiranje zabave!“, ali to je samo klik da uopšte započnete. Obećavam da će biti vredno truda! Ništa ne uklanja stres bolje od smejanja sa prijateljima i porodicom.
Dakle, želim da smislite neke zabavne stvari koje bi mogli učiniti u bliskoj budućnosti s ljudima koje volite. Na primer, mogli biste organizovati večeru sa svojim prijateljima ili možete otići u restoran.
Takođe, možete otići u noćno kino, upisati se na sport koji volite, iznenaditi svog partnera s romantičnim izletom ili organizovati porodičnim putovanje…
Postoji toliko mnogo stvari koje možete učiniti kako bi imali više zabave u svom životu, a što više planirate zabavu, pre će postati prirodan deo vašeg svakodnevnog života!
Zapamtite, imate pravo na predah i imate pravo se zabaviti. Odnosite se prema vremenu provedenom sa svojim voljenima kao prema daru i pomažite jedni drugima u sticanju pozitivnog pogleda na život.
“Nikada, nikada ne podcenjujte važnost zabave.” ~ Randy Pausch
4: „Isključite se“ Neverovatno je koliko vremena provodimo na našim uređajima. Koliko vremena provedete svaki dan bez mobitela, računara, tableta i televizora? Pomalo je zastrašujuće kada razmišljam o tome!
Postali smo programirani da budemo na „visokoj pripravnosti„ za SMS poruke, Facebook obavesti, telefonske pozive, e-mailove i lista ide dalje… To je veliki razlog zašto se nikada ne možemo uistinu isključiti!
Kako bi izašli na kraj s ovim, pokušajte odvojiti neko vreme, barem jednom dnevno, kada ćete se udaljiti od svih tih smetnji. To može biti vrlo jednostavno: ostavite telefon u kancelariji kada odete na pauzu, isključite ga kada se igrate sa svojom decom ili izađete na kafu sa svojim prijateljima..
A ako se stvarno želite odmoriti, pokušajte otići na izlet za vikend sa svojom porodicom ili prijateljima ostavljajući sve elektronske uređaje kod kuće! Neverovatno je koliko to može biti osvežavajuće!

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.