Ćerke su moj pokretač

Izvor: Blic, 26.Mar.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćerke su moj pokretač

Popularna grupa „Crvena jabuka” održaće sada već tradicionalni koncert „Nekako s proleća” u „Sava centru” 10. aprila, kada će publika imati priliku da čuje i pesme sa njihovog albuma „Volim te”. Frontmen „Crvene jabuke” Dražen Žerić Žera pričao je za „Blic” o izlasku njihovog novog albuma, koncertu i muzici koja traje gotovo 25 godina, kao i o svojim ćerkama bliznakinjama iz braka sa lepom studentkinjom Barbarom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Na koncertu u „Sava centru” ćemo pored starih pesama predstaviti i novi album koji bi uskoro trebalo da izađe u izdanju „Siti rekords”, možda čak i pred sami koncert. Jedne godine smo slučajno krenuli s tim prolećnim koncertom i eto to sad traje jer na svakom koncertu bude baš lepa atmosfera. „Sava centar” je dobar prostor, sve bude dostojanstveno i fino i ljudima je lepo, te uvek bude odličan nastup - kaže na početku Žera i dodaje da je bend za novi album „Volim te” inspiraciju kao i uvek pronašao u ljubavi.

- Nama je već 25 godina samo ljubav inspiracija, praktično od prve ploče, i tako će uvek i ostati - ističe poznati pevač, a na pitanje da li je ljudima danas teško da nekome kažu „volim te” odgovara: „Zavisi kojim generacijama. Mislim da je teže to izgovoriti ovim mlađim generacijama, koje se više bave nekom virtuelnom ljubavi, a fali im topline i druženja koje su imale moje generacije.”

Iako su prisutni na muzičkoj sceni već više od dve decenije, članovi „Crvene jabuke” i dalje su motivisani da stvaraju muziku i pevaju o najtananijim osećanjima.

- Naravno da imam motivaciju. Iskreno, nisam verovao da ćemo ovoliko trajati na početku karijere, kad si dete, izdaš prvu ploču i misliš to je kraj sveta, ali iako je prošlo puno godina, mi već imamo ideje šta ćemo dalje raditi. Iduće godine obeležavamo 25 godina postojanja i planiramo veliki koncert prvo u Sarajevu gde će biti hrpa gostiju, a zatim i u ostalim velikim gradovima Beogradu, Skoplju... - objašnjava Žera čija se publika proteže na nekoliko generacija, a on smatra da je za one koji su u tinejdžerskom dobu i koji se tek formiraju najbolje da slušaju pesme sa ljubavnom tematikom.

Popularni pevač, koji je dugo važio za zakletog neženju, uplovio je prošle godine u bračne vode sa lepom Barbarom, a pre mesec dana su postali ponosni roditelji bliznakinja.

- Život mi se samo promenio na lepše, ne znam kom čoveku može da smeta ako deca ne spavaju i plaču - kaže Žera, kome su ćerkice dale još više elana za dalji rad.

- Normalno je da su deca veliki pokretač, ali ja nikada nisam bio okrenut samo sebi, a sada imam i razlog više jer sam okrenut deci. Devojčice imaju tek mesec dana, tako da im se još uvek ne vidi karakter, jedna je malo veća, a druga malo manja. Uglavnom spavaju i jedu, da kucnem u drvo... - ponosno priča novopečeni tata.

Saradnja sa Bešlićem

Na novom albumu „Crvene jabuke” pojavljuje se i popularni bosanski pevač narodne muzike Halid Bešlić u pesmi „Godinama” koja je bazirana na obradi motiva pesme grupe „Queen” „You Don’t Fool Me”.

- Imamo na početku jedan rif koji je iz te pesme, tekst je naš, a refren smo malo izmenili. Jako je interesantno što u toj pesmi Halid Bešlić peva na muziku grupe „Queen” i vrlo smo zadovoljni kako je to ispalo - tvrdi Žera.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.