Ćerka će krenuti mojim stopama

Izvor: Blic, 15.Jun.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćerka će krenuti mojim stopama

Poznata glumica Tanja Bošković počinje snimanje nove serije po romanu „Ranjeni orao", Milice Jakovljević (Mir-Jam). Tema ovog romana je pre svega ljubav ali i socijalne prilike tadašnje Srbije. „Ranjeni orao", roman satkan od nežnosti i emocija, jedan je od najboljih dela poznate spisateljice Mir-Jam, a Tanja će u ovoj seriji igrati lik majka Ruže.



- Posebno me raduje što ću raditi sa ekipom koja mi je izuzetno draga, Šotra, Gaga Nikolić... Igram >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gaginu sestru, što je potpuno fantastično. Treba da snimam i film u Crnoj Gori sa Brankom Baletićem, mojim omiljenim rediteljem sa kojim sam radila i „Balkan ekspres". Ovaj film biće nešto sasvim drugačije od toga ali sam sigurna da će zadovoljiti kritičare i publiku - priča Tanja koja se ponosi svojim naslednicima.

- Ovih dana ja sam pre svega jedna sreća i ponosna mama. Sve drugo me raduje, bude i prođe, ali ovaj osećaj ne prolazi. Sin mi je dobio sedam na ispitu, ćerka je maturirala sa 5, veoma sam ponosna. Što se tiče ćerke verujem da će poći mojim stopama kada je u pitanju gluma ali to se nikada ne zna. Mladi danas menjaju mišljenja iz dana u dan... - priča Tanja i objašnjava:

- Ja imam 55 godina od toga 35 godina radnog staža. U ovim godinama ne moram da brinem o tome kako izgledam, koncentrišem se na ono što radim. Taman posla da ne znam da glumim. Pa i mečka za toliko godina nauči da vozi bicikl.

Poznata glumica je trenutno veoma angažovana, osim na filmu, i u pozorištu. - Ponovo radim komad „Suze su OK" Mirjane Bobić Mojsilović, radila sam ga pre deset godina u Narodnom pozorištu. Mislim da je ovaj komad različit od svega što je napisano na našem jeziku. Prvo u našem narodu nije uobičajen žanr melo-drama. Mirjana Bobić Mojsilović se odvažila, napisala melodramu sa glavnom junakinjom, što takođe nije uobičajeno. To me opredelilo da ponovo glumim u „Suzama". Vanredno dobro napisan i skrojen komad. U poplavi komada ničemu, o šopingu i fakingu, koji nam dolaze iz Zapadne Evrope, ovo je nešto potpuno drugačije - priča Tanja koja pravi jasnu razliku između filma i pozorišta.

- Uvek sam više volela pozorište. Na filmu se osećam kao gošća, učtiva gošća, a televiziju prezirem. Uhvatim pa glumim, kao što je ranije govorio Zoran Radmilović. Kada me pozovu radim, ali u pozorištu živim. Sve ostalo sam, nekako, izviđač glumačkih radova.

O mladim glumcima

- Ovi klinci em ne znadu em naučiti se ne dadu. Ima nekolicina neverovatno talentovanih mladih glumaca da je milina raditi sa njima. Ali da u ovim godinama trpim da neko diplomira na meni to je gotovo nepodnošljivo. Škola je sve slabija, sve manje dece izlazi sa idejom o životu, tako da bežim glavom bez obzira. Pojave se čuda među glumcima i rediteljima, ima i toga, ali srazmerno malo. U mojoj generaciji bilo je mnogo više onih koji znaju šta hoće, umeju da hodaju na sceni da kažu dobar dan... Ja imam svoje miljenike među mladim glumicama i glumcima i mislim da posle toliko godina rada i iskustva, imam prava na to - priča Tanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.