Čačkalica Čarlsa Dikensa za 9.000 dolara

Izvor: Beta, 16.Dec.2009, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačkalica Čarlsa Dikensa za 9.000 dolara

NJUJORK, 16. decembra 2009. (Beta) - Čačkalica od slonovače i zlata koja je pripadala Čarlsu Dikensu prodata je za više od 9.000 dolara na aukciji koja je u utorak uveče održana u Njujorku, prenosi Bi-Bi-Si njuz.

Na aukciji kuće Bonams, čačkalica sa piščevim inicijalima i mehanizmom za uvlačenje dostigla je iznos od 9.150 dolara. Pre aukcije procenjivano je da bi čačkalica mogla da dostigne sumu izmedju 3.000 i 5.000 dolara.

Njen novi vlasnik, koji je zahtevao da ostane anonima, dobio je i potvrdu autentičnosti koju je napisala piščeva snaja Džordžina Hogart. Potvrda i čačkalica nalaze se u originalnoj kožnoj kutiji. U potvrdi piše da je Dikens čačkalicu koristio "na putovanjima i prilikom poslednje posete Americi". U njoj se navodi da ju je pisac koristio do smrti, 9. juna 1870.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Božićna priča najgledanija u Britaniji

Izvor: NaDlanu.com, 16.Dec.2009

LONDON, 16. decembra 2009. (Beta) - Diznijeva animirana verzija "Božićne priče" Čarlsa Dikensa bila je najgledaniji film u Britaniji, u šestoj nedelji od kada je počela da se prikazuje, objavio je Bi-Bi-si. "Božićna priča" je tako drugi put stigla na vrh liste najpopularnijih - na prvom mestu...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.