ČULI STE DA ZLATNA RIBICA ISPUNJAVA ŽELJE? Evo odakle potiče ta legenda - kažu da je ISTINA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2022, 16:11

ČULI STE DA ZLATNA RIBICA ISPUNJAVA ŽELJE? Evo odakle potiče ta legenda - kažu da je ISTINA

Zamislite želju ako vas pogleda

Zlatna ribica je najpopularnija i jedna od najtraženijih akvarijumskih vrsta i svakako jedna od prvih domestificiranih riba. Inače je iz porodice šarana (Cyprinidae).

Veoma je zahvalna kao ljubimac jer dobro podnosi sva godišnja doba i veoma je društvena, pa može živeti sa više različitih vrsta ribica. O ovim ribicama kruže razni mitovi, ovaj mit je najrasprostranjeniji!

Nije poznato od kada tačno postoji legenda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da zlatne ribice ispunjavaju želje, a taj motiv se odavno provlači kroz raznu prozu. U verziji zlatne ribice prvi put se pojavljuje u Puškinovoj Priči o ribaru i ribici.

Tada je uhvaćena zlatna ribica obećala ispunjenje jedne želje ukoliko bude oslobođena. Ipak, stara legenda kaže da zlatne ribice ipak mogu da ispune želje nekih ljudi. Prepoznaćete se ako sve zlatne ribice u jednom akvarijumu doplivaju do vas kada stojite ispred. Ako se to dogodi vi zamislite želju, za svaki slučaj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.