CSI 17. vek: Rešen slučaj ubistva star 400 godina

Izvor: Blic, 29.Jun.2013, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CSI 17. vek: Rešen slučaj ubistva star 400 godina

Arheolozi i forenzičari iz Virdžinije veruju da su rešili slučaj ubistva 19-godišnjeg mladića koji je 1624. godine tokom duela upucan u nogu u Džejmstaunu, prvoj trajnoj naseobini Engleza u Americi. Skelet Džordža Harisona je još 1996. godine pronađen ispod starog puta, ali do sada nije bio poznat njegov identitet. Zločin star 400 godina napokon rešen

Arheolozi veruju da je žrtva zločina bio dženltmen pošto je sahranjen u kovčegu, a osim povrede na desnoj nozi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << generalno zdravlje mladića je bilo na visokom nivou.

Metak koji je ubio mladića je i dalje zaglavljen u kosti noge

Polomljena noga je uvrnuta ispod kolena, a u njoj se i dalje nalaze olovne kugle ispaljene iz muskete. Udar metka je bio dovoljan da polomi tibiju i fibulu i probije veliku arteriju ispod kolena što je i dovelo do smrti.

Lobanja je nakon toliko godina potpuno propala

Nove informacije koje su se pojavile nose zapis o duelu iz 1624. godine tokom koga je izvesni Džordž Harison ranjen u desnu nogu od čega je kasnije i preminuo.

Ali je marljivim radom obnovljena

"Rana pokazuje da je osoba povređena hicem sa strane, što se savršeno uklapa u poziciju koju ljudi zauzimaju tokom duela kada stojeći sa strane ispaljuju, odnosno primaju pucanj."

Ono što je nejasno je zašto je korišćena ovako jaka municija tokom dvoboja: "To je bojna municija. Liči na sačmu, ali ima i glavni metak. Ovakva municija se obično nije koristila u dvobojima, pa je sasvim verovatno da je protivnik u ovom slučaju varao."

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAKON 400 GODINA OTKRILI ISTINU: Šta se zapravo dogodilo sa davno preminulim mladićem (19)? (VIDEO)

Izvor: S media, 29.Jun.2013

Arheolozi i forenzičari iz Virdžinije veruju da su rešili slučaj ubistva 19-godišnjeg mladića koji je 1624. godine tokom duela upucan u nogu u Džejmstaunu, prvoj trajnoj naseobini Engleza u Americi. Skelet Džordža Harisona je još 1996. godine pronađen ispod starog puta, ali do sada nije bio...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.