Izvor: 011vodič.com, 02.Dec.2020, 12:24

ČOKOLADNI MUS SA NARANDŽOM

ČOKOLADNI MUS SA NARANDŽOM

Počastite se ovim fantastičnim dezertom nakon ručka.
Ovaj čokoladni mus može se da se koristi kao krema za torte, ali najlepši način uživanja u ovom svilenkastom dezertu je ako ga poslužite u čašici.
Neki recepti koriste i slatku pavlaku umućenu u šlag, ali za tim nema potrebe.
S ovih nekoliko sastojaka dobićete savršeno penastu poslasticu.
S obzirom na to da smo ga kombinovali s narandžom, možete ga ukrasiti kriškama sveže ili karamelizovane narandže. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com <<
Kada otopite čokoladu, možete je aromatizovati po želji: odličan dodatak je alkohol poput ruma ili viskija, cimet, đumbir i vanila je takođe lepo nadopunjavaju.
Sastojci:
120 grama tamne čokolade
2 jaja
prstohvat soli
30 grama maslaca
4 kašike šećera
1/2 kašike fino naseckane naradžine korice
Priprema:
Otopite čokoladu s maslacem i ostavite da se malo prohladi.
Odvojite belanca od žumanaca.
Belanca umutite mikserom s prstohvatom soli u čvrsti sneg.
Zatim, dodajte 2 kašike šećera.
Žumanca penasto umutite s 2 kašike šećera i kuvajte na pari mešajući nekoliko minuta, kako biste ih termički obradili.
Dodajte ih u otopljenu čokoladu.
U čokoladu lagano ručno umutite sneg od belanaca.
Raporedite u čašice za posluživanje i ostavite da se ohladi u frižideru.
GASTRO.24SATA.HR

The post ČOKOLADNI MUS SA NARANDŽOM appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.