Izvor: Piplmetar.rs, 06.Mar.2024, 08:30

Budite boginja ljubljenja: Evo kako da ga izludite poljupcima

Sve nas uvek muči pitanje kako se dobro ljubiti i da poljupci budu prijatni i vama i partneru. U članku možete pronaći nekoliko saveta koji vam mogu pomoći.
Koristeći ovih nekoliko trikova ćete lako naučiti da budete boginja zavođenja i da on pamti vaše poljupce. Poljupci su intimno iskustvo koje je često nezaboravno. Ne postoje jasno definisana pravila kako treba da se ljubite i krećete, ali ovih nekoliko saveta mogu olakšati situaciju.
Kako se dobro ljubiti? Poštujte svog >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << partnera Prvenstveno je važno da poljubac bude obostran. To pokazuje da vam je stalo do onog što vaš partner želi i da ne radite ništa za šta on nije spreman. Morate biti sigurni da ste na istoj strani sa svojim partnerom pre nego što krenete da ga poljubite.
Nemojte požurivati stvari Pravo vreme i pravo mesto je najtačniji opis idealnog vremena za poljubac. Možda je to najneobičnije vreme i mesto, ali je najvažnije da je pravo za vas. Dakle nemojte ništa siliti. Sačekajte da osetite energiju kako prolazi kroz vas i kako vas međusobno privlači. Sve treba da bude prirodno.
Razgovarajte o tome kako se dobro ljubiti Možda deluje nezgodno, ali u stvari razgovor o intimnim detaljima opušta oboje i pomaže da se izbegnu mnoge greške. Ako vam se dopada nešto što je vaš partner uradio prilikom poljupca, istaknite to. To treba da radite i u obrnutom smeru. Takođe, budite spremni na reakciju druge strane. Učenje može da bude veoma uzbudljivo i seksi.
Koristite svoje usne Čak i ako planirate samo brzi poljubac za rastanak, seksolog Džon Gotman (John M. Gottman) kaže da je jedan od najpotcenjenijih saveta da poljubac produžite usnama. Iz nekog razloga, veliki broj ljudi smatra ja pomeranje jezika glavno tokom poljupca. Nemojte stiskati ili naprezati usne. Tokom nežnog poljupca, vaše telo će osloboditi hormon vezivanja – oksitocin – zbog čega ćete se osećati povezanije sa svojim partnerom. Istovremeno, istraživanja pokazuju da ljubljenje može smanjiti nivoe hormona stresa kortizola dok istovremeno povećava proizvodnju dopamina. To znači da ćete od takvog poljupca oboje osetiti euforiju i međusobnu privlačnost.
Kako se dobro ljubiti nećete naučiti na filmovima Ljubljenje na ekranu može izgledati uzbudljivo, ali to u stvarnosti nije ni blizu onoga što se dešava u stvarnom životu. Pokušajte da isključite svoje misli i prestanite da brinete o tome kako izgledate spolja. Veoma je važno da se opustite. Anksioznost, preterana žurba, nervoza i pritisak otkrivaju nervozu i sumnju u sebe, a ovo vam definitivno nije potrebno.
Francuski poljubac treba da bude nenametljiv Francuski poljubac može biti veoma prijatan, ali samo ako oba partnera pomeraju jezike polako i senzualno. Ne smete biti napadni jer verovatno znate kako invazija na tuđi jezik može biti potpuno neprijatno iznenađenje. Usporite, uživajte u procesu, a strast će doći u svoje vreme.
Koristite ruke Govor tela tokom poljupca govori mnogo. Ono što radite sa rukama često određuje koliko će strastven biti poljubac. Nežno dodirivanje partnerovih ramena ili trupa će ga značajno opustiti i povećati stepen uzbuđenja.
Da biste uneli dodatnu vatru, možete čoveka nežno privući bliže držeći ga za ivicu košulje ili kaiša, ali pazite da ne budete previše napadni. Takav razigrani pokret će ga iznenaditi i sigurno će ga pamtiti.
Strelciuc Dumitru/GettyImagesPlus


Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.