Brojni vernici iznenađeni da je post počeo pre 39 dana

Izvor: Njuz.net, 06.Jan.2012, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brojni vernici iznenađeni da je post počeo pre 39 dana

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Pojedini vernici zameraju medijima da nisu dovoljno ispratili početak posta

SREMSKA KAMENICA, 6. januar 2012, (Njuz) - Više od 60 odsto vernika koji na današnji dan svake godine tradiocionalno poste, iznenanđeni su otkrićem da je Božićni posti počeo pre 39 dana, a da se na današnji dan posti isključivo na vodi, pokazala su najnovija istraživanja Instituta za post u Sremskoj Kamenici.
- Božićni post je počeo 28. novembra, međutim, mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << to nisu kvalitetno ispratili, te su mnogi vernici počeli Božićni post upravo danas - priča za Njuz Milorad Vuletić sa ovog Instituta.
On navodi da su mnogi vernici koji su učestvovali u istraživanju sa nevericom primili podatak da četrdesetodnevni post nije novost i da se on praktikuje već godinama unazad.
- Prvo sam mislio da je to Crkva uvela ove, odnosno, prošle godine, ali mi je kum, koji je veliki vernik, juče rekao da posti već 38 dana, i to sredom i petkom na vodi, ostalim danima na ulju, dok vikendom jede ribu - priča za Njuz Žarko Dragić, jedan od vernika koji je iznenađen da post uveliko traje - Četrdeset dana je baš mnogo, ne znam ko bi to mogao da izdrži.
Marijana Nikodijević, na Fejsbuku poznatija kao Maca Grobarka, takođe tvrdi da je bila ubeđena da Božićni post traje samo jedan dan.
- Dobra je fora što je to 40 dana, ali ja nisam to znala dok nisam pročitala status jedne drugarice koja je izgubila 20 kila tokom posta. Sledeće godine ću i ja da furam taj fazon, pa da doteram liniju - kaže Maca Grobarka.
Prema podacima Instituta iz Sremske Kamenice, sledeći post je za Vaskrs i on takođe ne traje samo na Veliki petak, već 48 dana.
Uroš Bogdanović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.