Brižit Bardo ponudila pomoć predsedniku Kazahstana za zaštitu lutalica

Izvor: 011vodič.com, 15.Dec.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brižit Bardo ponudila pomoć predsedniku Kazahstana za zaštitu lutalica

Bivša francuska glumica i veliki borac za zaštitu životinja Brižit Bardo uputila je pismo predsedniku Kazahstana Kasimu Žomartu Tokajevu u kojem mu nudi pomoć svoje fondacije za zaštitu pasa i mačaka lutalica, preneli su danas francuski mediji.
Glumica je u otvorenom pismu navela da joj stižu „strašna“ svedočenja o „brutalnom hvatanju lutalica i njihovom varvarskom ubijanju“ i dodala da su neki psi „živi spaljeni“.

„Zar su agencije za kontrolu >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << lutalica plaćene da na taj način sklone životinje sa ulice, bez ikakve svesti za traume koje doživljajau te jadne životinje“, navela je glumica koja često ne bira reči kako bi kritikovala vlasti i organizacije optužene za maltretiranje životinja.
„Surovost nema granice u nekim gradovima Kazahstana gde se koriste neki proizvodi kako bi se životinja paralizovala pre nego što živa bude spaljena. Takvi ljudi bi u Francuskoj ili drugde za takva dela bili označeni kao psihopate, odvedeni na psihijatrijsko lečenje ili dobili teške zatvorske kazne“, rekla je ikona francuske kinematografije.
Brižit Bardo predložila je sterilizaciju lutalica, preuzimanje odgovornosti kao i obrazovanje protiv varvarskog ponašanja koji pravi lošu sliku o Kazahhstanu.
Ona je na kraju pismu navela da je spremna da saradjuje i pomogne kako bi se promenio stav prema lutalicama.
Izjave i kritike Brižit Bardo koja se povukla na vrhuncu filmske karijere kako bi se isključivo posvetila borbi za zaštitu životinja, uvek privlače veliku medijsku pažnju u Francuskoj.

The post Brižit Bardo ponudila pomoć predsedniku Kazahstana za zaštitu lutalica appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.