Izvor: Blic, 14.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bregović sprema novi šou

„Forgive me, is this the way to the future - Three letters to three Prophets" („Oprosti mi, da li je ovo put u budućnost - tri pisma za tri proroka"), naziv je novog projekta našeg kompozitora i muzičara Gorana Bregovića.

Ovaj rogobatni i dugački naziv najavljuje zanimljivu saradnju Bregovićevog „Orkestra za svadbe i sahrane" sa Američkim džez orkestrom. Kako smo saznali od Rake Marića, dugogodišnjeg Bregovićevog prijatelja i menadžera, projekat će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti izveden premijerno sledećeg proleća.

- Pomažem Bregoviću oko njegovog novog komplikovanog projekta. Reč je o novom muzičko-scenskom delu provokativnog naziva „Oprosti mi, da li je ovo put za budućnost - tri pisma za tri proroka". Bregović je sebi postavio nove visoke ciljeve, kao izazov samom sebi. Zato je pozvao na saradnju Američki džez orkestar čiji će vrsni muzičari svakako dati novu dimenziju Bregovićevoj muzici. Spektakl planiramo da izvedemo na proleće, najverovatnije u Beogradu ili Novom Sadu. Bila je ideja da se spektakl izvede na zatvaranju „Sarajevske zime 2008", ali mislim da ćemo odustati od toga - kaže Raka Marić.

Naziv provokativnog projekta zvuči poput neke vrste umetničkog manifesta. Priča o tri proroka je svakako i priča o tri religije. Ona je verovatno umetnički odgovor na dramu sredine iz koje je Bregović potekao.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.