Bosanci Mariji obećali dvanaest poena

Izvor: Blic, 14.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosanci Mariji obećali dvanaest poena

Pesmom „Molitva", Marija Šerifović oduševila je komšije u susednoj Bosni i Hercegovini, gde su je dočekali sa ovacijama i čvrsto obećali da će najveći broj bodova dati upravo njenoj pesmi!

Inače, Marija se trenutno nalazi na turneji po bivšim jugoslovenskim republikama, gde promoviše svoju pesmu „Molitva" koja će predstavljati Srbiju na predstojećem „Eurosongu", koji se 11. i 12. maja održava u Helsinkiju.

- Marija je u Bosni neverovatno popularna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i njena pesma se neprestano vrti po svim radio-stanicama i televizijama. Gostovali smo u Banjaluci i Sarajevu gde su nas prolaznici pozdravljali uzvicima: „Gde si Carice" i „Najbolja si!", neretko zaustavljajući naš automobil samo da bi se pozdravili sa Marijom i da bi joj čestitali i poželeli sve najbolje - oduševljena je turnejom Duška Vučinić-Lučić, zvanični predstavnik Srbije za „Eurosong".

- Gostovali smo na FTV, njihovoj federalnoj televiziji u Sarajevu. Marija je dala i nekoliko intervjua za njihove najtiražnije novine. Sve ovo govori koliko je pesma popularna i ekstra slušana svuda! - zaključuje Duška.

Najzanimljiviji je bio susret dve Marije u jednoj od popularnih emisija federalne televizije. Naime, Marija Šestić, predstavnica Bosne i Hercegovine na „Eurosongu", i naša Marija Šerifović, bile su oduševljene jedna drugom, kao i pesmama koje izvode. Tako je i pao i čvrst dogovor da će predstavnici bivše republike dati najveći broj poena upravo srpskoj pesmi, kao i da će Srbija uzvratiti istom merom i dvanest poena dati Mariji Šestić! Niko ne pominje eventualno neulaženje naše predstavnice u finale, već se razmišlja samo o borbi za pobedu.

Još jedan od kurioziteta jeste i to da će bosanski pop pevač Din biti taj koji će čitati glasove za BiH.

- Sem najvećeg broja bodova, pripremam i posebno iznenađenje za sve gledaoce i navijače, kada budem došao do imena Marije Šerifović. Biće to nešto specijalno za fenomenalnu pevačicu i vrhunskog izvođača! - raspoloženo priča Din.

Inače, Marija je boravila i u Zagrebu, gostujući i na „TV Nova" u njihovoj najpopularnijoj emisiji „Red karpet". U Hrvatskoj takmičenje za pesmu „Evrovizije" nije baš popularno, ali su svi posle slušanja „Molitve" bili oduševljeni i iznenađeni dobrom interpretacijom naše predstavnice.

Marija je snimila pesmu i na engleskom i finskom, a upravo se završava i interpretacija na ruskom. Za vikend putuje u Makedoniju, a zatim ponovo u Hrvatsku pa u Sloveniju.

Ekipa je pozvana i u Belorusiju i Mančester, ali moraće da naprave selekciju jer za dve nedelje odlaze u Helsinki, a poziva za gostovanje je neverovatno mnogo. Pesma se sluša po čitavoj Evropi i niko ne sumnja da će Marija zauzeti jedno od prva tri mesta na finalnoj večeri „Eurosonga".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.