Bono o porezu: Uznemiren sam!

Izvor: Mondo, 09.Nov.2017, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bono o porezu: Uznemiren sam!

Pevač U2 o "Rajskim papirima" i svom imenu u njima.

Pevač Bono Voks oglasio se saopštenjem nakon što je njegovo ime osvanulo u "Rajskim papirima".

Ovi dokumenti otkrili su da je Bono koristio kompaniju na Malti kako bi investirao u šoping centar u Litvaniji, iskoristivši povoljnu stopu poreza od samo pet odsto za kompanije.

Sve što vas zanima o "Rajskim papirima"

"Izuzetno sam uznemiren zbog toga što je moje ime dovedeno u vezu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bilo čime, osim potpuno legalnog i transparentnog poslovanja. Ovo shvatam veoma ozbiljno, jer sam i sam učestvovao u kampanji za objavljivanje imena vlasnika of-šor kompanija. Upravo iz tog razloga, moje ime se nalazi u papirima," naveo je on.

Svi Srbi u "Rajskim papirima"

Međutim, ovo nije prvi put da se slavni roker i osvedočeni humanitarac, čija je imovina procenjena na više od 700 miliona dolara, nalazi na meti kritike zbog finansijskog poslovanja.

Pre nekoliko godina, objavljeno je da grupa U2 svoj novac "provlači" kroz Holandiju umesto kroz Irsku, čime zadržava veću količinu novca nego kada bi kod kuće plaćala porez. Kritičari su tada osudili pevača i ekipu, izračunavši da bi samo njihov porez doprineo smanjenju siromaštva u Irskoj.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.