Bočeli: Prodao sam se zarad slave i bogatstva

Izvor: Blic, 07.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bočeli: Prodao sam se zarad slave i bogatstva

Italijanski tenor Andrea Bočeli koji je, zahvaljujući popularnom repertoaru, prodao 60 miliona ploča, priznaje da je kompromitovao svoj urođeni talenat zarad nagrada i slave.



Silvio Berluskoni, Andrea Bočeli i Džordž Buš na večeri u Rimu | Foto: AP

Bočeli (49) je pionir mešavine klasične i pop muzike koja je omogućila i nizu drugih operskih pevača da se obogate na novom stilu muzike, piše britanski list "Tajms" na svom sajtu. Kritičari su očajavali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog odluke Bočelija da arije zameni numerama kao što je "Can't Help Falling In Love". Ali pevač, slep od 12. godine, rado je prihvatio izobilje koje je pratilo turneje i albume. Bočeli danas, međutim, priznaje da je povremeno prodavao svoj talenat.

"Žao mi je što su me okolnosti primorale da radim vrlo profitabilne stvari zato što su mi ujedno oduzimale dosta vremena koje sam mogao da posvetim radu koji bi me s umetničke strane više zadovoljio", rekao je pevač radiju Tajms.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.