Kovčeg u bojama voljenog kluba

Izvor: Blic, 14.Avg.2010, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovčeg u bojama voljenog kluba

Nakon majica, šolja i drugih sitnica na kojima su obeležja crno ili crveno belih, odnedavno se u pogrebnom preduzeću „Svitanje“ u Jajincima mogu pronaći i sanduci u bojama dva najpoznatija kluba u zemlji. Iako će mnogi ovu poslednju želju smatrati neprimerenom, za „prave“ navijače ovo sigurno može biti još jedan dokaz večite vernosti omiljenom klubu.

Kako se sa severa i juga već decenijama najglasnije slušaju pesme o vernosti klubu „do smrti", u pogrebnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preduzeću „Svitanje" sada se mogu pronaći i dva „probna" sanduka. Jedan u crno – beloj i drugi u crveno – beloj. Međutim, cena se još ne zna. Ipak, kako su izrađeni od hrasta ona bi mogla da se kreće između 18 i 45 hiljada dinara, koliko staju i „običnih" sanduci od hrasta u ovom preduzeću.

- Ideja postoji već dugo, ali sam imao problem da pronađem proizvođača koji bi želeo da se prihvati posla. Na kraju sam pronašao takvo preduzeće u Mionici kod Valjeva. Želeo sam da uradim nešto drugačije pošto smo do sada imali samo klasične sanduke. Kod nas se svaka novina teško prihvata. Ipak, nagledao sam se svega u ovom poslu i ako može dete da zahteva poseban sanduk za svog psa, zašto neko od toliko navijača ne bi poželeo da se sahrani u bojama svog omiljenog kluba – objašnjava Božidar Janićijević, vlasnik pogrebnog preduzeća „Svitanje" i dodaje da se mušteriji uvek mora izaći u susret, kao i da za sada ne zna da li će biti zainteresovanih.

Prema njegovim rečima, uskoro se mogu očekivati i sanduci u bojama drugih srpskih klubova.

- Volim više od života „Partizan", ali sam i vernik i nikada ne bih prihvatio da se na taj način sahranim. U redu je da na sanduk stave šal, ali sve drugo mislim da je bizarno. Ipak, u najbližem okruženju znam sigurno nekoliko osoba koji bi tako nešto učinili radi voljenog kluba – kaže jedan od redovnih posetilaca „južne tribine" na stadionima.

U Srbiji su se do sada mogli pronaći samo sanduci sa stranačkim obeležjima, a ideja da se navijači sahrane sa obeležjima svog kluba, nije nova. Prvo je preduzetnik iz Ajndhovena počeo proizvodnju sanduka u bojama holandskih fudbalskih timova, a nemački Hamburg danas ima i svoje „fudbalsko groblje".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blic: Kovčeg u bojama voljenog kluba

Izvor: Mondo, 14.Avg.2010

Nakon majica, šolja i drugih sitnica na kojima su obeležja crno ili crveno belih, odnedavno se u pogrebnom preduzeću "Svitanje" u Jajincima mogu pronaći i sanduci u bojama dva najpoznatija kluba u zemlji.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.