Kovčeg u bojama voljenog kluba!

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2010, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovčeg u bojama voljenog kluba!

Nakon majica, šolja i drugih sitnica na kojima su obeležja crno ili crveno belih, odnedavno se u pogrebnom preduzeću "Svitanje" u Jajincima mogu pronaći i sanduci u bojama dva najpoznatija kluba u zemlji.

Iako će mnogi ovu poslednju želju smatrati neprimerenom, za "prave" navijače ovo sigurno može biti još jedan dokaz večite vernosti omiljenom klubu, piše "Blic".

Kako se sa severa i juga već decenijama najglasnije slušaju pesme o vernosti klubu "do smrti", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u pogrebnom preduzeću "Svitanje" sada se mogu pronaći i dva "probna" sanduka. Jedan u crno – beloj i drugi u crveno – beloj. Međutim, cena se još ne zna.

Ipak, kako su izrađeni od hrasta ona bi mogla da se kreće između 18.000 i 45.000 dinara, koliko staju i "obični" sanduci od hrasta u ovom preduzeću.

"Ideja postoji već dugo, ali sam imao problem da pronađem proizvođača koji bi želeo da se prihvati posla. Na kraju sam pronašao takvo preduzeće u Mionici kod Valjeva. Želeo sam da uradim nešto drugačije pošto smo do sada imali samo klasične sanduke", objašnjava Božidar Janićijević, vlasnik pogrebnog preduzeća "Svitanje".

On kaže da se kod nas svaka novina teško prihvata.

"Ipak, nagledao sam se svega u ovom poslu i ako može dete da zahteva poseban sanduk za svog psa, zašto neko od toliko navijača ne bi poželeo da se sahrani u bojama svog omiljenog kluba", kaže Janićijević i dodaje da se mušteriji uvek mora izaći u susret, kao i da za sada ne zna da li će biti zainteresovanih.

Prema njegovim rečima, uskoro se mogu očekivati i sanduci u bojama drugih srpskih klubova.

"Volim više od života 'Partizan', ali sam i vernik i nikada ne bih prihvatio da se na taj način sahranim. U redu je da na sanduk stave šal, ali sve drugo mislim da je bizarno. Ipak, u najbližem okruženju znam sigurno nekoliko osoba koji bi tako nešto učinili radi voljenog kluba", kaže jedan od redovnih posetilaca "južne tribune" na stadionima.

U Srbiji su se do sada mogli pronaći samo sanduci sa stranačkim obeležjima, a ideja da se navijači sahrane sa obeležjima svog kluba, nije nova. Prvo je preduzetnik iz Ajndhovena počeo proizvodnju sanduka u bojama holandskih fudbalskih timova, a nemački Hamburg danas ima i svoje "fudbalsko groblje", piše "Blic".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.